Till innehåll på sidan
alexsandrahallen

Tre veckor i Tanzania!

Det har ar forsta inlagget i Tanzania, men internet och fritid har visat sig vara en bristvara har! Vi har sett sa otroligt mycket och varit med om massor, bade bra och daligt. Var andra dag i vardfamiljen var vi pa en skola och vi se hur en liten kille pa kanske 8-9 ar blev slagen av sin larare. Bade jag och Rebecka tyckte att det var fruktansvart obehagligt och nar vi vande oss om for att slippa se slag nummer tva skrattade flera av lararna som stod runtomkring oss. De tyckte att det var jattekonstigt att vi reagerade som vi gjorde.

Med den starten i vardfamiljen, plus nagra sjukdagar for min del, blev det en tung start men sakta och sakert steg humoret och orken. Vi pratar mycket om vad vi far se, jag och Rebecka, och aven om det satter sig i bakhuvudet sa forsoker vi anda hjalpa varandra att inte fastna i att tanka pa det negativa utan koncentrera oss pa det positiva, och att komma ihag att olikheterna mellan Sverige och Tanzania faktiskt ar en stor del av resans syfte.

Nu har vi kommit till en punkt dar vi trivs valdigt bra. Vi bor hos en vardfamilj i byn Burugo, mitt i en banandjungel. Vi hittar hem med hjalp av att komma ihag hur olika trad, stenar och blommor ser ut utmed alla olika stigar i djungeln. Vart schema ar valfyllt med bade roliga och larorika saker och var handledare ar jattebra. An sa lange har vi bland annat varit med om foljande;

Varit pa forlovningsfest
Varit pa brollop
Akt fiskebat pa Victoriasjon
Besokt skolor, barnhem och en sarskild skola for dova och dovblinda.
Varit pa marknad
Traffat en traditionell prast/medicinman (har i tanzania heter det Mganga) och fatt sitta med vid en session dar han kallade till sig sin ande och borjade tala i tungor.
Akt 25 personer i en bil for 13
Besokt olika forsamlingar
Lart oss tvatta for hand
Traffat biskopen
Gatt pa gudstjanster
Varit pa hike, till en grotta dar vagen dit innebar att klattra pa stenbumlingar, vada genom vattendrag, klattra i mindre vattenfall och hugga sig fram bland vaxterna med en machete.
Besokt olika institutioner som kyrkan driver har i Bukoba
Varit pa pensionsfest for en avgaende prast.
Fatt en fest i var ara pa skolan i Ntoma vi bodde, dar vi larde eleverna att dansa bugg och de forsokte lara oss traditionell dans.

Och mycket mycket mer! Det ar intensivt men kul, och vi lar oss hur mycket som helst om dagarna. Vi far traffa massor av intressanta manniskor, de ar verkligen trevliga har i Bukoba!

Nu kommer vi forhoppningsvis ha internet lite mer i veckan som kommer, sa jag hoppas att jag kan uppdatera snart igen!

Over and out,

Alexsandelina (som jag nu heter, eftersom manga har menar att Alexsandra ar ett killnamn!)

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *