Till innehåll på sidan
lillymattsson

Uppdatering fran Filippinerna: Lilly

Fortillfallet bor jag och Agneta i en stad som heter Paete. Paete ligger inom Lagunas stift och paminner lite om en smastad som en kan finna i Europa. Den ar vadligt mysig med sma grander och sma butiker och de kallar staden for ”the carving capital” och de ar aven kanda for sin paper mache. Har har de redan borjat pynta for jul och jag har redan fatt hora ”Merry Christmas” eftersom julfirandet pagar under alla -ber manader, dvs september, oktober, november och december.

Det har aven varit jorbavning i Filippinerna, vilket vi forst fick reda pa nar nara och kara hemma i Sverige horde av sig och fragade hur vi madde. Vilket kanns jattekonstigt eftersom vi anda befinner oss i samma land, trots att vi befinner oss pa en annan o. Det har aven varit flera tyfoner, vilket vi har markt av. Jag och Agneta har dock inte paverkats negativit utan tyckte det mest var spannande nar det var en tyfon under var period i Laoag.

Forra veckan var det FN dagen i Sverige, vilket aven firades har. Pa eftermiddagen var lagstadiets elever kladda i olika nationers klader och aven Sverige representerades. Pa kvallen holls en skonhetstavling mellan eleverna i High school. Var vardsyster som representerade Colombia kom bland topp fem men vann tvarr inte.  Jag ar vadligt kluven till vad jag tycker om skonhetstavlingar bland ungdomar eftersom en blir domd efter sitt utseende och var vardsyster blev vadlgt vadligt ledsen over att inte vinna.
DSCN3109DSCN3134

_____________________________________

bildbomb fran vara forsta veckor har i Paete.

DSCN2667DSCN2657

bild 1. rosary, som samhallet skickade upp till himlen (av okand anledning)
bild 2. insidan av forsamlingens kyrka

DSCN2847
DSCN2839

bild 3. Aventyr. Har star vi framfor en vulkan!
bild 4. Det ar minsann inte bara team Brasilien som har en Jesusstaty att besoka (aven om jag tror att deras ar maktigare). Den har star ocksa pa ett hogt berg och for att komma upp gar man en vandring dar en far folja Jesus vandring fran fangslandet, till korsfastelsen. Jesusstatyn pa toppen representerar uppstandelsen.

DSCN2856DSCN2881

bild 5. fruit carving

bild 6. ice carving

DSCN3032DSCN3030

bild 7 & 8. Jag fyllde 20 vilket firades med fodelsedagspasta och chokladtarta.

DSCN3329

bild 9. och sa har de borjat pynta for jul.

INGAT!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *