Till innehåll på sidan
isabelleclaesson

Team Brasilien – del 2. Isabelle Claesson.

Hej!

Nu ar jag pa plats i stad nr 2: Mafra, Santa Catarina. Mafra ligger precis pa gransen mellan staterna Santa Catarina och Paraná. Nar jag ar i kyrkan aker jag till Rio Negro, Paraná. Forsamlingen stracker sig alltsa over bada staderna. Idag stod jag pa bron som delar staderna at och hade ena foten i Santa Catarina och den andra i Paraná, haha! Familjen jag bor i nu bestar av pappa Jairo som ar prast har i forsamlingen, mamma Silvia, sonen Matheus, dottrarna Sara och Daniele. Matheus ar en tidigare deltagare i UIDVK-utbytet och spenderade nyligen tre manader i Sverige. Det ar spannande att kunna jamfora vara erfarenheter!

Pa vardagarna deltar jag i kyrkans olika gruppaktiviteter. Igar holl jag ett uppskattat foredrag for kvinnogruppen OASE om svenska kyrkan och Sverige. Det visade sig att damerna kunde mer om den svenska kungafamiljen an vad jag kunde! 🙂 Har under ser ni en bild pa gruppen:

Har om dagen var jag med en clowngrupp inom kyrkan pa sjukhuset! Det var fantastiskt att se hur glada bada aldre och yngre patienter blev av vara roda nasor och daliga skamt, haha! Jag har aven deltagit i ungdomsgruppen, varit med pa en konfirmation, korovningar m.m. Vart jag an kommer blir jag varmt mottagen och manga bjuder in mig till deras hem pa middagar osv. Jattemysigt! Framover kommer jag fa chansen att fordjupa mig mer kring missbruksvarden vilket ar mitt arbetsfalt hemma i Sverige. Nasta vecka kommer vi besoka en missbruksklinik. Vi har aven besokt universitetet och jag har blivit visad psykologmottagningen samt deltagit i en lektion pa portugisiska! Dar blev jag intervjuad i universitetstidningen om utbytet! 

Sedan far vi inte glomma de fantastiska dagarna som jag, Frida, Andreas och Calle fick i Rio de Janeiro innan vi akte till vara nya forsamlingar. Det ar nog den vackraste platsen jag sett i hela mitt liv! Vi bodde precis pa Copacabana, badade pa stranden Ipanema, besokte Pão de Açúcar, Cristo Redentor och passerade det enorma favelaomradet Rocinha. Jag later foljande fina bild fa avsluta mitt inlagg! Snart ses vi igen! 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *