Till innehåll på sidan
rebeckaambjornsson

Nya vardfamiljen: Ntoma VTC

Nu har Alex och jag flyttat till var nasta vardfamilj. Vi blev nagot forvanade nar vi fick veta att vi hade ungefar 130 syskon och 10 foraldrar i familjen… Ja vi bor alltsa pa en skola och aven for att vara i Tanzania ar det en stor familj! Vi har en egen liten del av ett hus, men far mat hemma hos rektorn Margereth. Hon ar en underbar kvinna, som ar mer forstaende an alla vi traffat har och hon tar hand om oss superbra. Vi har ett mycket friare schema nu an under forsta vardfamiljperioden- vilket bara kanns bra eftersom det var full rulle hela tiden forut, men nu kan vi liksom sortera ut det som vi sjalva tycker ar intressant och vart att gora eller besoka! Har om dagen hjalpte vi till exempel till pa ett barnhem hela dagen. Barnen var fran 0-2 ar och i princip allas modrar hade dott och ”pappor kan ju inte ta hand om barnen har” sa de bor pa hemmet tills de ar gamla nog att flytta hem till pappan eller nagon slakting. Imorgon ska jag hjalpa till i skolkoket och laga majsgrot (ugali) till alla 100 elever.

Bortsett fran att jag har haft en mask inuti min lillta, nagra kvallar av ”uuuusch vad jag ar trott pa allt det har” och nagra kvallar av hemlangtan har jag det valdigt bra just nu. Kan val tillagga att jag ar otroligt trott pa maten har ocksa, de ater samma mat varje dag- tva ganger om dagen. Denna mat ar: matbanan, ris, nagon kottgryta och bonor. Tyvarr ar allt helt smaklost ocksa, sa att inte trottna pa det hela kanns som en omojlighet.

Den sista lordagen pa skolan ska jag och Alex anordna en picknick nere vid stranden och baka kladdkaka till 130 elever. De far namligen inte lamna skolomradet ens pa helger, da de stadar de skolan. Forhoppningvis kommer det bli valdigt uppskattat och jag ser fram emot det! Sedan aker vi alla 4 svenskar har nere till Mwanza och spenderar en vecka dar, varav 2 av natterna vi ska spendera i Serengeti. Som ni hor har jag sa mycket roliga saker inplanerade att jag liksom inte kan lata bli att vara jattetaggad pa den sista manaden, det ska bli fantastiskt!

Hoppas allt ar bra dar ute i varlden,
Manga kramar fran Rebecka- eller ”Lebbeka”- som jag heter har nere

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *