Till innehåll på sidan
linneahultegard

Sanibonani på er!

image

Mitt namn är Linnea Hultegård och jag är en av de fyra tjejer som ska åka till Sydafrika om lite mindre än en vecka. Jag är från Linköping stift och är bosatt utanför Eksjö i Mellby församling.

Jag har liksom några andra deltagare precis tagit studenten och detta är alltså mitt allra första försök att upptäcka en annan del av världen. Det har länge varit en dröm att åka till Sydafrika och nu går den i uppfyllelse, helt fantastiskt! Ett land med lång historia och inte minst många språk. Jag hoppas att vi får prata lite Zulu eftersom vi riktade in oss på det under språkkursen, men man vet ju aldrig. Det är något vi får se när vi kommer fram.

Packningen har börjat ta form och resfebern kommer i omgångar. Ibland känns det som små kolsyrebubblor och ibland känns det snarare som tsunamivågor av nervositet. Som tur är finns det mängder av praktiska saker som måste ordnas innan och det gör att resfebern minskar en aning. Det är presenter som ska handlas, kompisar att säga hejdå till och väskor som ska packas.

I onsdags var jag och Sanna på ett möte i Linköping där vi pratade om utresorna, sändningsmässor men även om uppdraget när vi kommer hem. Det är alltid skönt att prata av sig om förväntningar, kulturkrockar och det som jag antagligen kommer ha störst problem med – tidsuppfattningar i olika länder. Jag ser fram emot att lära mig ”african time” men tror att det kommer vara jobbigt i början…

Vi hörs och ses från andra halvan av jordklotet- när vi hittar WiFi!

/Linnea

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *