Till innehåll på sidan
viktorbacklund

Snart är det dags!

Kumusta ka! (Det betyder ungefär ”Hej, hur är läget” på tagalog.)
Viktor Backlund är mitt namn och jag kommer från Svärdsjö församling i Västerås stift. Om tre dagar är jag på väg till Filippinerna med Sanna, Emilia och Markus vilket är helt galet! Det är så konstigt, roligt och ofattbart att vi som är med i detta program ska vara i en helt främmande vardag i nästan tre månaders tid. Plus att vi inte alls vet vilka vi ska bo med där, eller exakt var vi ska vara och göra. Jag tycker det känns ganska skönt att inte ha riktig koll på det och att inte veta vad vi ska göra de kommande månaderna. Det är spännande och jag tror att det kommer bli hur bra som helst.

Just nu har resfebern fått en trygg plats hos mig och tankarna flyger runt kring vad jag ska ha med mig, inte ska ha med mig och vad jag borde ha med mig. Om jag känner mig själv rätt kommer väskan att packas på måndag morgon när vi ska åka så därför ska jag försöka övertala mig själv om att börja packa redan nu…

När jag inte är på språkkurs eller åker till Filippinerna i tre månader så tycker jag om att fylla dagarna med så mycket som möjligt. Jag trivs bra när det är lite stressigt och när många saker står på schemat. Förra året tillbringade jag som volontär på Stiftsgården i Rättvik och innan det gick jag på Musikkonservatoriet i Falun och spelade trumpet och sjöng dagen lång.

Nu känner jag mig taggad och (nästan) helt redo att åka ut och möta människor, lära mig, svepa in från en annan kultur och vardag och ge av mig själv.

Ha det överdrivet bra så ska jag också ha det toppen!

Nästa gång jag hör av mig är det ifrån Filippinerna.

Tjoflöjt!

IMG_0004

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *