Till innehåll på sidan
annalundgren

Alla är vi ett

Sedan vi anlände till Brasilien har jag tänkt att jag borde skriva ett blogginlägg. Så här kommer det nu, mitt första Brasilianska blogginlägg.

Jetlag har varit väldigt märkbart för mig de första 6 dagarna. Jag har varit väldigt trött samt hungrig på fel tider. Jag (som är nattuggla hemma) vaknade kl 5 på morgonen här och orkade inte vara uppe en minut efter kl 22 (även om vi var ”tvungna” ibland).

Jag har verkligen uppskattat alla ställen vi besökt och alla personer vi fått träffa hittills. Det känns väldigt berikande. Jag tittar lite extra på vad som händer med barn och unga som hamnar utanför välfärden/skyddsnätet i samhället. Hemma i Sverige har vi ett bra skyddsnät för barn och unga som kanske inte har det så lätt och vi har gratis vård och skola med jämförelsevis hög kvalité. Det finns inte alls på samma sätt här i Brasilien men ställena vi har besökt är ställen som försöker lösa detta, som tar hand om barn som kanske inte har föräldrar som har råd med den privata skolan eller den privata vården, eller inga föräldrar alls. På dessa ställen kan barn och unga få nya kläder, få tvätta sina nuvarande kläder, lära sig att borsta tänderna, använda internet (för alla har inte tillgång till en dator och internet hemma som idag är en stor kunskapskanal), få hjälp med skolarbete, träffa kompisar, få kärlek och äta sig mätta. Jag blir glad av att se verksamheternas arbete men samtidigt är det jobbigt att se verkligheten där sådana verksamheter behövs och även inte alltid räcker till.

Från det ena till det andra.. Såg här i bloggen att diverse kycklingdelar verkar vara populärt tex i Filipinerna. Jag prövade på kycklinghjärta som verkar vara vanligt bland de Brasilianska bufféerna. Det var.. annorlunda. Något annat populärt är dubbade filmer och kanske lite vampyrer i taket. Något som jag trodde var en stor spindel i taket. Varav jag hämtade min värdsyster och hela värdfamiljen följde med för att se vad det var för djur. Kommande sekunder följs av skratt då dom meddelar att det är en mygga………. Och sen fortsätter dom skämta med mig om att jag kanske trodde det var en vampyr…….. Diverse skämt som finns i Sverige om att Norrland har många och stora mygg, sånna här mygg har vi då inte!

IMG_4804

Ovan: IECLB’s kyrka i Novo Hamburgo där jag och Marie befinner oss nu.

IMG_4762

 

 

 

 

 

 

 

 


Ovan: Besök på en förskola via ABEFI där Carlos som är ansvarig för oss här i Novo Hamburgo arbetar.

Avslutningsvis. Hemma i Sverige har det varit val, vilket det även kommer vara i Brasilien i oktober, det ska bli spännande. Alla har vi våran demokratiska rätt att rösta på vad vi vill och jag ska inte göra någon större kommentar till det här än att jag tycker bibelversen nedan passar bra nu för världen, Europa och Sverige.

Galaterbrevet 3:28 : “Här är icke jude eller grek, här är icke slav eller fri, här är icke man eller kvinna: alla är vi ett i Kristus Jesus.”.

Ta hand om varandra! Varma hälsningar Anna Lundgren, Luleå Stift, Brasilien.

Kommentarer

Ett svar till ”Alla är vi ett”

  1. Profilbild för Marit Lundgren
    Marit Lundgren

    Hej Anna! Ni har hunnit med en del på den korta tid ni varit i Brasilien. När jag läser tänker jag att det återigen är bra att bli påmind om att så många av oss är så priviligierade. Hälsa värdfamiljen som verkar vara mycket trevliga och verkligen tar hand om er på ett bra sätt. Bibelcitatet var gott att läsa. Guds välsignelse över er och alla ni möter/ kramar från oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *