Till innehåll på sidan
pimkarlstrom

Sista veckan i Gravatá

Har haft en relativt lugn sista vecka här i Gravatá. Jag har träffat tanterna en sista gång för deras så kallade yoga som tar död på mig. Vi är nästan lika fascinerade allihop över hur vit hud blir röd på nolltid och hur osmidig det är möjligt att vara! Vi har också haft filmstund med barnen då det äntligen SPÖregnat här. Så har vi lekt massor, pysslat och målat. Under tisdagskvällen var det capioeraträning mest med ögongodis som sprang omkring, att jag missat det tidigare..
I torsdags deltog jag i min första protest/demonstration någonsin då den skola som finns i det här fattiga området inte varit verksam under de senaste två åren för att ingen har lust att sköta den. Den var i behov av renovering men ingen tog tag i det så nu står den fallfärdig istället. Min roll i protesten var att blåsa vita ballonger till de närmare hundra människorna som tagit sig dit. Vi har också hunnit med ett stort polispådrag mot droghandeln i området samt ett dödsfall och promenad bort till kyrkogården. Lördagen spenderade jag på universitetet för att säga hejdå till allesammans sedan tog vi en omväg hem med lite mer vacker utsikt och firade mässa sent på kvällen. Efter mässan var det lite hjärtskärande när tre unga vuxna talade om ett insamlingsprojekt (typ svenska julkampanjen) som skulle pågå under december för de fattiga människorna som bor längst norrut i Brasilien. Dessa människor har knappt någonting men vet ändå att det finns folk som har mindre, och de vill hjälpa. Fint! Idag söndag förmiddag hade jag och mams lite kvalitetstid. Målade naglar, åt kaka, pratade och sedan sprang hon runt i mina klänningar för att jag inte skulle kunna packa färdigt så dom lever ett fortsatt lyckligt liv hos henne numer. Vi åt lunch hos familjen jag bodde hos den första veckan och spenderade dagen i solen. Under kvällen sa jag hejdå till ungdomsgruppen, många tårar och kramar!! Imorgon klockan 6 får jag skjuts till flygplatsen.

Imorgon måndag flyger jag till Curitiba för ett par sista dagar med gänget vi inledde med i Porto Alegre för tre månader sedan. Vi ska försöka utvärdera och sätta ord på detta samt träffa några av de ungdomar som kommer till Sverige i vår. Torsdag kväll påbörjar vi resan hemåt. Så knäppt och SÅ blandade känslor!

IMG_5100

IMG_5163
capi
IMG_5164
capi

IMG_5165
protest
IMG_5166
barnens teckningar

IMG_5167
en del folk!
IMG_5168
kramring runt skolan
IMG_5206
eftermiddag med teater
IMG_5238
IMG_5239
IMG_5240

IMG_5241
gravatá
IMG_5242
mams

IMG_5243

IMG_5244

 

”selfieeee” säger hon

Kommentarer

Ett svar till ”Sista veckan i Gravatá”

  1. Profilbild för Maria G
    Maria G

    Ska bli såå kul att få hem dig och få höra dig berätta om din resa! Vi ses första advent! Många kramar från mig och Johnny.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *