Till innehåll på sidan
juditpalmen

Efter regn kommer solsken

Om ni sett mina tidigare inlägg vet ni att jag skrivit om hur kallt det varit när vi först kom till Curitba. Jag sov i princip ett tag med 3 täcken, tjockstrumpor, tröja och vantar för att jag frös så. Man kan säga att vädret bara slog om. Plötsligt har vi över 30 grader varje dag och strålande sol. Idag var 1a dagen (eller 2a) på deras vår men vi har fått höra att det är ovanligt varmt här just nu.

En del dagar känns det som att jag ska svettas bort och visst tar den extrema värmen på krafterna vissa gånger när man känner att man helst av allt bara skulle vilja lägga sig i skuggan med en liter vatten och inte göra något.

Hur som helst, nog om detta ämne som såklart inte är det viktigaste under min resa! Idag var 24e dagen i Brasilien och varje dag är vi med om något nytt. Sedan jag skrev sist, lite mer än en vecka sedan har vi redan hunnit med en hel del.

Vissa aktiviteter som vi är med på händer varje vecka, såsom kören och banda. Vi ska åka iväg med kören i helgen och ha ett framträdande. Ska bli mycket roligt! Vi har varit med på ”Cha da primavera” en tillställning där det bjuds på en massa med mat och de som annordnar eventet dekorerar och inreder jättefint. När de flesta hade kommit innan alla skulle äta fick jag och Jenny ställa oss framför alla och sjunga. Vi har träffat en ungdomsgrupp som vi spenderade lördagskvällen med. Först sjöng vi, sedan blev vi indelade i grupper där vi hade som bibelstudier. Efteråt åkte de flesta till en i gruppen, åt pizza och pratade ett par timmar till. Mycket trevligt!

Vi har besökt ett projekt i ett mycket mycket fattigt område här. Området är stort! Det bor över 20000 personer där och tänk hur många utav dessa som är barn. Barn som får växa upp i extrem fattigdom och i dåliga förhållanden. Folk som kanske inte vet nästa gång de får ett ordentligt mål mat. Det var riktigt hemskt att se.. Projektet är iallafall som ett fritids kan man säga (jag är inte helt säker på hur de skulle beskriva projektet här) men barn från området kommer iallafall dit, träffar andra barn, får ordentlig mat, har lektioner osv. 100 barn kommer dit varje dag. Det är fantastiskt att projekt som dessa finns. Det gav iallafall mig hopp om att dessa barn kan få en bra framtid. När vi kom dit hälsade barnen på oss, de kramade oss, pratade med oss och ritade teckningar till oss. Så himla fint.

Idag var jag och Jenny på en skola och hade presentation om Sverige. (På engelska) det var två klasser och det var verkligen jätteroligt. Att först och främst sitta med Jenny och göra presentationen var jättekul. Tror att även vi lärde oss nya saker om Sverige. Hemma kanske man inte heller googlar så mycket om det, men när vi satte oss ner och såg alla dessa vackra bilder från Sveriges natur, årstider, hus osv så blev man så himla glad. Det är så viktigt att uppskatta det man faktiskt har speciellt när man ser verkligheter som för människorna i området jag skrev om.

Skulle kunna skriva hur mycket som helst men nu är det nog dags att avsluta detta inlägg. Hoppas att ni alla har en fortsatt härlig vecka. Kram från Brasilien

IMG_20150923_232654

Ovan: bild från ”Cha da primavera”

IMG_20150923_232929

Ovan: Skolan som jag och Jenny var och pratade om Sverige.

FB_IMG_1443009548395

Ovan: jag, Jenny och min supersnälla värdsyster 🙂

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *