Till innehåll på sidan
juditpalmen

Rio väntar

Hejsan!

Sitter i mitt rum jämte en snart färdigpackad resväska. Idag är sista dagen hos Brasiliengängets första värdfamiljer. Det känns sorgligt, verkligen. Hur kunde 5 veckor flyga iväg så snabbt? Jag har inte åkt än och jag saknar dem redan. Är tacksam över att haft det så otroligt bra här i Curitiba!

Sen sist har det ännu en gång hänt mycket! Vi har varit i Ponta Grossa, en kommun utanför Curitba, med kören och uppträtt tillsammans med 17 andra körer, besökt stället som Niklas ska till under sin andra period, varit på museum, varit på IMAX och besökt Iguazufallen(!!) med mera. Jag och Jenny tog en nattbuss till Foz do Iguaçu för att spendera en heldag där och sedan ta en nattbuss tillbaka. Klockan 7 på torsdagsmorgonen var vi framme och bestämde oss för att fråga några andra som åkt buss med oss ifall vi skulle dela en taxi. Slutade med en heldag med 4 utbytesstudenter från Japan. Otroligt trevligt. Vattenfallen är nog det mäktigaste jag sett. Wow vad vackert.. Blir så fascinerad av hur otrolig naturen kan vara. Men det allra bästa var nog ändå macuco safarin. Med en båt fick man åka mycket nära fallen och bli dyngsur! Helt klart en dag jag kommer minnas mycket länge.

Hur som helst. Imorgon är det dags för mig, Jenny, Malva och Niklas att ses igen. Den här gången i Rio de Janeiro på vår semester innan vi beger oss till våra nästa ställen. Ska bli jätteroligt att få träffas igen. Jag gissar på att vi kommer att ha extremt mycket att prata om. Och ser fram emot att se Jesusstatyn.

En bra grej är också att sista veckan i Brasilien är i Curitiba igen. Det innebär att vi kommer att hinna träffa de värdfamiljer vi haft här en sista gång innan vi åker hem. Det känns bra!

 

received_10153200995257749

Ovan: bild från bussen på väg till Foz do Iguaçu. Resten av bilderna finns på Jennys kamera för tillfället.

 

received_10153209243417749

Ovan: museu de olho. Olho betyder öga och museet kallas alltså så pga formen.

received_10153209243412749

Ovan: bild på mig, Jenny och våra värdsystrar.

Jenny har tagit alla bilder då jag är dålig på att ta med mig mobilen till olika ställen.

Kram

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *