Till innehåll på sidan
Ellen Eriksson

Ellen i Tanzania in the house!

Vi ”systrar” bor alla i samma rum, i gästrummet då dottern i familjen bara är här hemma under sitt lov från skolan.

Vi har tagit det väldigt lugnt de första dagarna, inget inplanerat på schemat så vi har varit med Ainekisha i köket och kollat hur dom lagar mat här. Idag det kanske även blir lite svenskt kladdkaksbak, får se om vi kan få till det!

 

Nu längtar vi, eller i alla fall jag till lite mer på schemat då jag blir ganska trött och sliten av att inte veta riktigt var jag ska ta vägen, så jag hoppas på en tur till den stora illaluktande fabriken som ligger här i byn där de flesta arbetar. Det är socker man odlar och fixar med här, där av namnet Kagera Sugar som även är namnet på fabriken (tror jag)och fotbollslaget.  


Någon gång under våra 4 veckor här ska vi nog få till det och turer till andra ställen här omkring. 
Vi har även gått med lite på marknaden här i byn och ett möte i kyrkan, som för övrigt ligger dryga 100 meter från vårt hus.  Det är härligt att höra deras glädje när de sjunger sina lovsånger, fast jag inte förstår mer än några ord så rycks man med i känslan och trivs. Det är bland det bästa här nere! 

 

Kommentarer

Ett svar till ”Ellen i Tanzania in the house!”

  1. Profilbild för Märta Bodin
    Märta Bodin

    Hälsa familjen från oss, Marta och Anders. Vi är gamla vänner till familjen och hälsade på och bodde i gästrummet några nätter i juni. Johansen och Johannes har också varit hos oss i Habo, han flera gånger. Hoppas att ni så småningom får lite mer på programmet! Har ni förresten fått chans att träffa vårens stipendiater? Det är ju två trevliga killar, från Bukoba respektive Ilemera.
    /Märta Bodin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *