Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Bråkdelen av en sekund av Carolina Johansson

Bra sommarläsning!

Härom dagen såg jag på Carolina Johanssons blogg att hon delade ut gratisexemplar av sin bok ”Bråkdelen av en sekund” och eftersom jag var en av de första att höra av mig fick jag en bok på posten någon dag senare. Boken går förstås att köpa på nätet också. Här eller här till exempel.

Carolinas bok är både fascinerande och ovanlig. Den är fascinerande eftersom den rymmer hennes vittnesbörd om hur hon fick en kristen tro. Ovanlig för att det finns ganska få sådana böcker. Speciellt inte sådana som inte är skrivna av präster eller pastorer.

Carolina beskriver hur Gud helt oväntat kom in i hennes liv på ett ögonblick och hur det ställde hela livet på ända. Det är spännande och gripande läsning, både om hur tron väcktes och hur den sedan burit i livet. För mig som präst var det också väldigt tankeväckande att läsa hur hon beskriver sina första möten med svenska kyrkan, tack Carolina, det tar jag med mig. Över huvud taget läste jag boken med en känsla av att stå på helig mark, få följa en människas väg tillsammans med Gud. Det är sannerligen stort.

Som jag skrev är det ovanligt med böcker om människor som beskriver livet som kristen. Under några år skrevs det ändå många. Jag tänker på Göran Skyttes bok ”Omvänd”Ingela Agardhs ”Den största nyheten”Maria Küchens ”Anteckningar efter en frontalkrock med Gud”Elisabet Sandlunds ”Drabbad av det oväntade” och säkert ytterligare någon som jag inte kommer på just nu. Jag brukar tänka på det som ”journalistväckelsen”. Plötsligt vittnade många vana skribenter om sin kristna tro. Det är fantastiskt och helt oförutsägbart, som det brukar vara om det är Gud själv som ligger bakom.

Jag rekommenderar dig förstås att läsa Carolinas bok (liksom även de andra böckerna jag nämnt). Bor du i Götene eller har vägarna förbi så kan du alltid låna min, det bästa sättet att använda en gåva.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.