Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Tål du dina syskon?

Att följa Jesus på riktigt

Det är inte alltid så lätt att hålla sams med sina syskon. Så är det uppenbarligen också med trossyskon, genom tiderna har det varit en hel del splittring och strid mellan olika kristna.

Jag stötte nyligen på följande bibelord från Lukasevangeliet 9:

”Johannes sade: ”Mästare, vi såg en som drev ut demoner i ditt namn och försökte hindra honom, eftersom han inte följde dig som vi.” Men Jesus sade till Johannes: ”Hindra honom inte. Den som inte är emot er, han är för er.”

Jag tror att för många av oss är den springande punkten i varför vi har svårt att tåla en del trossyskon de där orden följde dig som vi. Vi vill själva vara måttet som andra ska bedömas utifrån. Den som gör som vi är ok, andra har nog inte riktigt fattat. Den kristna enheten utgår dock från något helt annat, nämligen att vi alla har varsin relation till samma Herre, Jesus.

I C.S Lewis böcker om Narnia vägrar alltid lejonet Aslan svara när någon frågar om någon annans liv. Ibland sprider han ljus över personens egna väg, men andra har sin egen berättelse som du inte har att göra med. Du får nöja dig med att dela med dig av hjälp och omsorg och ditt vittnesbörd men att bedöma den andre, det är inte ditt jobb.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.