Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Detta föreställer bilden!

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt att jag verkat glömma bort att ge det rätta svaret på den sista i raden av bildgåtor för den här gången. Jag måste ha tänkt att det var klart när sista bilden var utlagd. Nåväl, Urban och Rosa kammar hem äran av att ha svarat rätt. Bilden föreställer Simson i domarboken och hans käresta Delila. Nu var det kanske inte någon speciellt trygg och bra relation de hade eftersom Delila hela tiden försökte förråda Simson till hans fiender genom att komma på och undanröja det som var källan till hans styrka.
På bilden gör hon något av sina misslyckade försök, det var ju i håret Simsons styrka satt. Jag skrev nyss lite om hår hos Simson och andra ”nasirer” (läs ”Nyklippt och några långsökta bibelreferenser”). Läs gärna hela historien om Simson i domarboken kapitel 13-16. En spännande och på många sätt förbryllande historia.
Nu var då denna omgång med bildgåtor avslutad. Bilderna är hämtade från ett förråd med barnbiblar jag sprang på. Vi får se när och hur det blir med fortsättningen på serien.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.