Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Blandade tankar på (konfirmations)söndagen

En stark präst. Är det sådan här man ska vara? Minns inte var jag fick fotot från, tack så mycket om du ser detta!
Idag är det säkert också någons bröllopsdag (jag fick bakläxa på det jag skrev igår förresten. Jag kanske inte hade rätt helt och hållet verkar det) men i så fall är jag inte inblandad. Idag är det däremot konfirmationsdag för mina konfirmander. Det blir några intensiva timmar. 
Men det är ett tag dit i skrivande stund. Vad säger du, är det dags att börja koka bönor (05.51)?
Igår var jag för första gången vigselförrättare på en överraskningsvigsel. Alla trodde de skulle på dop enbart. Det var kul tycker jag.
Det är fint att viga samman folk. Man står så nära inpå och känner laddningen när löftena ges på ett speciellt sätt. Sen tycker jag ju det är väldigt roligt att tala om kärlek. Igår talade jag bland annat om kung Oddysseus som surrade sig vid masten vid sirenernas sång.
Igår var förresten hela livet representerat. Begravningssamtal med ett sorgehus, och dop med vigsel. Och idag är det konfirmation. Livet som präst!
Jag ska säga till konfirmanderna att konfirmationen inte är en engångsgrej egentligen. Vi får bejaka vår tro och Guds löften till oss varje dag. Det är det som är att leva i sitt dop.
Sedan ska jag pusta ut hemma. Äta de där bönorna och så. Både påsk och konfirmation klart. Sedan alltså. Om en stund.
Föräldraledigheten är nära nu. Jag lär ha en vikarie ordnad och vi har skaffat en cykelvagn till barnen. Nu kan jag satsa fullt ut på att vara skäggig grönavågenpappa.
Igår fick jag höra att konfirmationslägret på Skagagården ska läggas ner. Det var väldigt tråkigt. Där har jag varit konfirmandledare tre somrar och tänkt att våra barn ska gå en dag. Hoppas det går att rädda lägret på något sätt.
Detta med pollen är inte något vidare tycker jag. Förr kände jag inget men nu tycker jag det är jobbigt varje vår.

Gräs ska man snart klippa också. Saknar väl snart vår förra gräsmatta på 40 kvadd eller så. Hoppas gräsklipparen i ladugården fungerar…

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.