Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Kristian gästbloggar del 3 -vägledning

Kristian vid målet

Kristian vid målet

Vi har nått den sista delen i Kristian Hjerténs serie gästblogginlägg med tankar från vandring på pilgrimslederna i Spanien. Han har tidigare skrivit om förundran och tillit. Varsågod för sista gången Kristian:

Del 3 av 3: Vägledning

Många gånger under vandringen fick jag känslor av hemlängtan men kanske framför allt en längtan efter att få komma fram till Santiago de Compostela

Då det vandrar flera tusen per år till Santiago så är leden utmarkerad med gula pilar som pekar i den riktning som man ska eller den karakteristiska snäckan som antingen kan vara målad någonstans eller vara gjuten ner bland gatstenen i en stad.

Det hände flertalet gånger att jag gick fel väg och fick gå ett antal kilometer extra än vad jag hade väntat mig de dagarna för att jag inte riktigt litade på vart pilarna pekade. (Dessutom var det svårare på en del ställen då jag inte hade införskaffat varken guidebok eller karta innan.)

Hur som helst, i de flesta av fallen visade det sig att om jag hade följt vägen som pilarna visade och inte försökt leta efter en egen väg så hade jag gått rätt. Det var som att de inte orkat sätta ut fler pilar än nödvändigt.

Jag tänker att det är lite det samma med Gud. Han har sina pilar som vi antingen kan välja att följa och se var de leder eller försöka hitta på egen hand. Blir vi då vilsna är det bara att backa till senaste pilen för att komma på banan igen.

Pilgrimsvägens pilar äro outgrundliga!

Hur ser dina pilar ut?

Kommentarer

3 svar till ”Kristian gästbloggar del 3 -vägledning”

  1. Profilbild för Geddfish

    Vilken bra liknelse med pilgrimsvägens pilar! För de var svåra ibland. Det hände bara en gång att jag och ett par till gick fel, men vi blev tillbakakallade.
    En gång var jag tveksam när jag råkade vara alldeles själv, men snart kom några inom synhåll.
    Mina pilar idag är mycket min magkänsla och lita på Gud.

  2. Profilbild för Simon
    Simon

    Outgrundliga…
    …men för det mesta logiska i efterhand.

  3. Profilbild för Amanda
    Amanda

    Ja en bra liknelse.
    Något som teologerna har bråkat om i århundraden: Kan vi enbart hitta med hjälp av Guds pilar (uppenbarelsen dvs Bibeln och ev den helige Andes direkta inspiration) eller kan vi också (delvis) hitta Gud på egen hand med vårt förnuft?

    Att backa tillbaka till senaste pilen påminner om ”sista säkra” i orientering.

    Skönt att du hittade fram!

    Amanda Nyberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.