Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Pilgrimslivet, boken alltså

Boken "pilgrimslivet"

Boken ”pilgrimslivet”

Jag har läst en pilgrimsbok. ”Pilgrimslivet” är en stor och tjock bok med en hel massa olika texter i. Det är också många och vackra bilder så känslan är att det framförallt är en kaffebordsbok (det borde heta så på svenska va?). Den kommer förmodligen också bäst till sin rätt om man läser den lite i taget. När man som jag försöker plöja den från början till slut innan bibliotekarierna blir arga så blir det lätt att man hastar förbi en del saker och så är det ju inte tänkt. Sen är det kanske inte en sorts bok jag brukar läsa heller så jag vet nog inte riktigt hur man ska göra antar jag.

Jag tycker hur som helst att det finns många bra saker med boken. Den ger en känsla av vilken stor och brokig rörelse pilgrimsrörelsen är. Det är väldigt olika människor och väldigt olika pilgrimsmål som figurerar i boken. Det är också en blandning mellan praktiska tips, dikter, sånger, berättelser om möten längs vägen och, mot slutet, några fascinerande beskrivningar om den inre resan i pilgrimsvandringen.

Boken är strukturerad utifrån pilgrimens sju nyckelord och materialet kommer både från välkända kyrkliga företrädare och mer ”vanliga” vandrare, vilket ger en fin blandning.

 

 

ger känslan av att vara med i en stor rörelse

nyckelorden

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.