Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Morgonbön som täcker allt

Sträcka lite på sig på morgonen...

Sträcka lite på sig på morgonen…

Fredag och ännu en bön på Vandra Vägen. Du och jag och vi i Kyrkan får alltid stötta varandra i att be. Det behöver jag lika mycket hjälp med som vem som helst. Här är en morgonbön jag fått på en liten lapp i en liten bok. Jag tror kanske att Martin Lönnebo är den som ligger bakom orden. Hur som helst tycker jag mycket om den och vill dela den med dig. Hoppas den blir till glädje. Den är ganska lång men oj vad mycket den får med! Låt oss be:

Så som dagen kommer och ger liv och lust,

så må ditt rike komma till oss, du min Gud, mitt allt. Ödmjukt prisar jag dig, du, upphöjd över varje mänsklig tanke. Jag tackar dig Fader att du skapat mig till människa, gett mig jorden och himlen till hem och i dopet vigt mig till kristen. Jag är din för evigt, och du är min.

 

Jag ber: Gör mig till människa och kristen helt efter Kristi sinne. Rena, genom din Andes eld, mitt medvetna och omedvetna, tankar, planer, beslut, ord och gärningar.

 

Välsigna min dag med Andens nio frukter: Kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, ödmjukhet, självbesinning. Må de mogna där jag är, i hem och arbete, i möda eller vila, i gemenskap eller ensamhet. Må jag idag leva dig till ära och allt liv till glädje.

 

Välsigna land och folk, kyrka och församlingar, särskilt min egen…. Giv hälsa, fred, bröd och god miljö. Särskilt ber jag för… Tack för alla goda människor som håller jorden vid liv och som påskyndar ditt rikes fullbordan. Särskilt vill jag nämna….

 

Kom med fridens ande denna dag där ofrid råder, med hälsa där sjukdom plågar, med rättrådighetens ande, där likgiltighet och falskhet härskar. Särskilt ber jag för dem som jag har svårt att fördra… Hjälp mig att älska och förlåta så som du.

 

Må dina heliga änglar vara med mig och de mina denna dag i allt vad vi företar oss. Gör din kyrka i vårt land, och över hela vår jord, till ditt rikes tecken: enhet i tro och barmhärtighet mot allt skapat.

 

Om detta ber din tjänare i Kristi namn + genom den helige Ande, påminnande dig Fader om de löften du gav mig i dopets oupplösliga vigning.

Amen.

Kommentarer

10 svar till ”Morgonbön som täcker allt”

  1. Profilbild för Larsson Elvira
    Larsson Elvira

    Vilken underbar bön.
    Tack
    Gud välsigne dig.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Tack Elvira! Gud välsigne dig också!

  2. Profilbild för Mona Westerlund
    Mona Westerlund

    Vacker bön 🙏. Ber den varje morgon. Tack.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Vad fint att höra! Gud välsigne dig!

  3. Profilbild för Birgitta Kigongo

    Verkligen en bön som täcker allt. Den som skrivit den är väl förankrad i traditionen. Man hör liksom igenkännande röster av helgon och äldre generationer. Så fin. Tack

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Roligt att du hittade den och tycker om den!

  4. Profilbild för Vincent
    Vincent

    Tack för denna bön, ber den varje dag.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Vad glad jag blir att höra det!

  5. Profilbild för Anna
    Anna

    Vilken fin bön. Jag är nybliven kristen (döpt i december förra året) och har det svårt ibland att be. Letar efter rätta ord och vill ta upp allt som är viktigt i bönen. Din bön hjälper mig med det. Tack och Guds frid

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Vad glad jag blir att du blivit kristen Anna, och att du hade hjälp av orden i bönen. Gud välsigne dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.