Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

8 blandade tankar på söndagen

"Saliga de tacksamma!" (?)

”Saliga de tacksamma!” (?)

Idag är det sista dagen på konfirmandläger med mina nya konfirmander. I dagarna tre har vi vistats på Tallnäs stiftsgård som är ett ganska nytt ställe för mig. Och ett bra ställe verkar det vara.

Det roligaste är att det visst är församlingspedagogen från min barndom som är föreståndare här. Väldigt roligt återseende. Henne har jag att tacka för mycket.

Vi har lärt oss om bibeln och vi har trummat in Jesusberättelsen på olika sätt. Jag håller fast vid att det verkar vara ett väldigt bra gäng jag fått, sen blir det ändå ganska mastigt när det är många ungdomar på en gång och så så man blir ju ganska trött.

Idag är det tacksägelsedagen. I forna tider (och givetvis än idag för människor som lever nära vad jorden ger) tackade man främst för skörden. Genom alla tider gäller att detta att tacka Gud för allt gott är bland det bästa vi kan göra för att få ett bra förhållande till Gud, varandra och vår värld. Det här har jag skrivit mycket om på bloggen. Sök på tack eller nåt så får du säkert upp massor.

Det är väldigt, väldigt vackert om hösten.

I går kväll såg jag the Matrix för första gången på rätt många år. Jösses ändå vilken bra film. Och vilken Jesushistoria det är. Det är så man skulle velat temapredika om den någon söndag men det är ju knepigt med filmreferenser. Himmel över Berlin hade ju bara jag själv sett när jag predikade över den härom veckan.

Det är lustigt att min farfars gamla konfirmandbibel brukar få följa med som åskådningsmaterial med konfirmanderna. Den ser verkligen knappt ut att ha blivit öppnad alls men nu får den i alla fall göra en insats.

Mitt bidrag till svensk lekutveckling hittills är att kombinera ihop ”hela havet stormar” med berättelsen om Noas ark.( Tips till dig Simon om du läser detta).

Nej nu vet jag inget mer. Vad gör du idag? Skriv en kommentar!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.