Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Vandra Vägen på Facebook

IMG_5187

Jag är som du vet inte bäst på sånt som har med webbsidor eller kod eller tekniken bakom den här bloggen att göra. Jag tror jag är rätt bra på att skriva men det tekniska är ofta mer en källa till ångest faktiskt.

Jag har igår skapat en facebooksida till Vandra Vägen. Om du redan följer Vandra Vägen kontinuerligt och kanske dessutom är vän med mig på Facebook så finns det kanske inte så stor poäng med facebooksidan för dig men annars kan det göra det.

Du hittar en liten knapp kopplad till Facebooksidan i menyfältet till vänster, rätt högt upp. Mina försök att få in en knapp i denna bloggpost har varit fåfänga.

Om du till exempel skulle vilja att bloggposterna från Vandra Vägen dyker upp direkt i ditt facebookflöde (och inte redan blir trakasserad med länkar dit av mig personligen) så är det bra att ”gilla” min sida. Sen har jag fattat det så att det är säkrast att gilla en och annan bloggpost också annars kanske Facebook snabbt gömmer undan sidan från det du ser i flödet i alla fall.

En annan poäng är att det är ännu en plattform för kontakt mellan dig och mig, kanske en som passar just dig? Jag hoppas på att få lära känna ytterligare några av er som läser på det här sättet.

Hur som helst är det ju roligt och uppmuntrande med folk som gillar det man gör så gör gärna det för att göra mig glad om inte annat.

Men det är ju det där med det tekniska. Nu vore det ju läckert om man kunde börja gilla facebooksidan direkt härifrån bloggen och sånt och det kanske man kan i sinom tid men just nu fattar jag inte helt hur man gör. Tips mottages varmt, särskilt från dig som är hemmastadd i Svenska Kyrkans bloggportal.

Jaja, vi får se hur det här utvecklar sig. Tids nog kanske jag får kläm på det.

Direktadressen till Vandra Vägen på Facebook är alltså

https://www.facebook.com/vandravagen/

Ta en sväng dit och titta nu.

 

Kommentarer

11 svar till ”Vandra Vägen på Facebook”

  1. Profilbild för rosa
    rosa

    Bra. Då kan vi lättare sprida länkarna till släkt och vänner.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Gör det skillnad för det? Det kanske det gör?

      1. Profilbild för Rebella undrar

        Det är väl självaste vitsen med en sån sida? Du delar länk hit, andra gör ett förtjust utrop när de delar vidare på fejan med ett klick. Vips mångdubbel publik. Du får skvallra ifall det funkar eller inte!

        1. Profilbild för Tomas Jarvid

          Får återkomma med lite utvärdering. Grejen är att för de som är vänner med mig på Facebook så är de kanske redan utless på att jag länkar ut alla bloggposter från min egen sida. Också där något att fundera på för framtiden hur jag ska göra.

  2. Profilbild för Geddfish

    Ett gott försök! 😉
    Men även för en van bloggare kan portaler ställa till det. Mycket får då jag peta dit manuellt vad gäller länkar.
    Ha en fin lördag!

  3. Profilbild för Lena P

    Jag också ”technically challenged” så har tyvärr inga tips att komma med.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Vi har i alla fall en massa andra kunskaper. Det är bra.

  4. Profilbild för Rebella

    Hmm, jag förstår inte helt vad det är du vill kunna göra. Om du nämner någon annan blogg som har det du vill ha blir det lättare att haja.

    Ang. ”menyfältet till vänster, rätt högt upp” undrar jag om du möjligen menar den meny som du som inloggad i SvK:s bloggportal ser, ungefär motsvarande den jag har direkt i WordPress. Testa att logga ut alt. kika på bloggen i en annan webbläsare för att bli klok på det.

    1. Profilbild för Rebella

      Aaaah nej, i vänsterkanten! Hajar, hajar. Sry. Det var väl en utmärkt placering. Den menyn syns bara på bloggens framsida, alltså, inte exv. om man klickar in på detta blogginlägg. Därav min förvirring.

      1. Profilbild för Tomas Jarvid

        Japp, fast jag tror den ska upp ett steg. Får testa vidare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.