Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

9 blandade tankar på söndagen

Väldigt blandad bild.

Väldigt blandad bild.

1. Det är svåra tider för den som försöker hålla ordning på söndagarnas teman. Förra veckan var det ”den kämpande tron” och nu är det ”kampen mot ondskan”: Mycket kamp är det i fastan.

2. Jag leder gudstjänst i Ljungsarp (9.00) och i Dalstorp (11.00) idag. Det ska bli fint. Nu är vi några veckor in i fastan och påsken börjar skymta i fjärran.

3. Jag har startat en facebooksida för Dalstorps församling häromdagen. Det har redan blivit en hel del gillningar (i alla fall efter omständigheterna). Vare sig du bor i trakten eller längre bort får du gärna lägga ett klick på http://facebook.com/dalstorpsforsamling jag ska försöka jobba för att det blir en rolig sida. Ska bara få med lite fler på att sköta den också.

4. Apropå sociala medier. Finns det någon som använder pinterest egentligen?

5. I går kväll såg jag sändningen från SM i cosplay. Det var otroligt fascinerande tycker jag. Aldrig sett något liknande.

6. Jag tänker en hel del på min tid i Götene och Husaby nu. Det börjar bli bortåt ett år sedan jag slutade där snart. Känns som att man ska återvända till platser i tankarna med jämna mellanrum.

7. Jag hörde någon säga att ”alla” slutade läsa bloggar för 1,5 år sen. Hoppas inte det stämmer. Du läser ju i alla fall?

8. Känner mig alltid lite förvirrad när jag hör rön om hur man ska göra som bloggare för att nå ut. Känns sällan som att det går att tillämpa på mitt bloggande. Jaja. Jag tycker ju mest bara det är roligt att skapa ”content”.

9. Vad gör du idag? Vad önskar du se mer av på Vandra Vägen framöver? Skriv en kommentar!

Kommentarer

6 svar till ”9 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Rosa
    Rosa

    Ja vem är det som bestämmer vad ”alla gör”
    Idag är det musik och tvätt som gäller. 🙂

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Ah, musik och tvätt. Låter härligt 🙂

  2. Profilbild för Bengt Larsson

    1. Predikan är väl på ett sätt som att blogga. Man har ett tema som man sedan skall göra något bra av. De flesta blogginlägg/predikningar innehåller nästan något av värde, men ibland händer det att jag ser något extra, något utöver det vanliga, som gör mig extra varm och då när det gäller predikningar, så går jag gärna fram och räcker prästen min hand för att visa uppskattning.

    2. Bror ville inte gå upp för kyrkobesök och jag hade inte hunnit förbereda något så, det blev inget besök, men det kommer fler tåg…

    3. Ja, det gillar jag verkligen och jag skall se vad jag kan göra på distans för att få den levande fram tills du har bildat din egen grupp, som ger hjälp.

    4. Ja, jag brukar kolla in emellanåt men ligger inte så högt på dagordningen.

    5. Det gjorde inte jag…

    6. Jag återvänder gärna både till platser och händelser, vilket ger mig mycket styrka i dagliga livet.

    7. Jag tillhör inte gruppen ”alla” så jag läser fortfarande. Däremot är jag sämre på att kommentera men försöker åtminstone klicka på gilla, när jag gör det och möjligheten finns.

    8. Jag har alltid gått min egen väg och det kommer jag fortsätta göra. Jag har min trogna läsarskara 🙂

    9. Som alla andra dagar försöker jag med Carpe Diem…

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Jag spanade efter er i bänkarna men kammade noll. Det är verkligen alltid uppskattat som predikant att få höra när man gör något bra så fortsätt med det!

      1. Profilbild för Bengt Larsson

        Jag kommer att komma ner och nu vet jag att bror inte är intresserad av att följa med. Då hinner jag förbereda så han inte behöver svälta hemma mm.
        Och när jag kommer så blir det en heldag nere i dina trakter och kommer att åka runt och kolla in församlingens kyrkor, i alla fall från utsidan. Många år sedan vi var nere och åkte ”gårdarna runt sjön”.

        Om du stöter på Prästnamnet Fritiof Fredriksson någon gång, så var han gift med farfars syster. Han verkade bland annat där i dina nuvarande trakter.

        1. Profilbild för Tomas Jarvid

          Välkommen. Jag spanar efter Fritiof.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.