Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

10 blandade tankar på tisdagen

Sommar. Tiden då folket från stan åker ut på landet för att titta på kossor och annat naturligt.

Sommar. Tiden då folket från stan åker ut på landet för att titta på kossor och annat naturligt.

1. Det här är ju helt bakvänt. Jag undrar om hur länge sedan det är jag hade en så lång paus från bloggen. Jag vet att jag hade någon dags uppehåll för två år sen eller så men tre i rad? Kanske aldrig sedan bloggens gryning?

2. Jag har ju ändå flaggat för lite svajig blogg nu på semestern. Jag har bott på vandrarhem och inte fått wifin att fungera. Och så galet sena läggningar av alla barnen därtill.

3. Jag har i alla fall träffat en bloggläsare. Och fått hjälp med att hitta mellanflickans katt som blivit inlåst i en kyrka över natten. Tack så mycket Emma i Avesta, och roligt att träffas!

4. Och i skrivande stund är jag hos en annan vän av Vägen. Min vän Simon som gästbloggat här om ordet Halleluja för… hjälp, tre år sen redan? Helt sjukt ju!

5. Jag håller (långsamt, mycket långsamt) på att läsa två intressanta böcker som kommer dyka upp här någon gång. Det lustiga är att det visade sig att de hänger ihop väldigt väl ämnesmässigt. Lustiga sammanträffanden eller något ännu bättre.

6. Känns som att jag tänkt på en massa lustiga saker att skriva om här i dagarna som gått men nu är det borta igen. Och inte blir det många kort tagna heller när det är hektiskt och så.

7. Jo, jag har ju varit på bröllop. Utan att vara prästen eller spela någon roll alls mer än som ingift släkting. Det är intressant på alla sätt att komma lite utifrån. Vigslar går nog faktiskt minst lika fort när man sitter i bänken som när man står där framme i koret. Det bara svischar till så är det över.

8. Och så fick jag en tankeställare om hur lätt det är att få barnfamiljer på helspänn med några illa valda ord om hur viktigt det är att det är tyst och lugnt här. Det är väldigt nyttigt när man får känna i kroppen med sådant.

9. Jag är förstås en varm anhängare av att barn ska få vara med på gudstjänster rimligt mycket på sina egna villkor. Jag har haft anledning att tänka på det under de gångna åren då det blivit tydligt hur svårt det verkligen är att ha med barn i kyrkan. Jag har också tänkt blogga om det i åratal men inte kommit till skott. Förr eller senare så…

10. Sådär. Nu vet du att jag lever och har hälsan även om det varit tyst härifrån mer än vanligt. Hur har du haft det? Skriv gärna en rad!

Kommentarer

4 svar till ”10 blandade tankar på tisdagen”

  1. Profilbild för Rosa
    Rosa

    Jag står mitt uppe i flytten och sommarkurs.

    Hur tirvides katten i kyrkan? talade hon något med Gud där inne?

    Och vad är det för böcker du läste? Har snart slut på böcker jag har lust att läsa…

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Flytta ska man förstås göra när sommaren är som varmast. Det är sen gammalt. 🙂 Böckerna är senaste av Brene Brown och ”hjälten med tusen ansikten” av J Conrad.

  2. Profilbild för Alma-Lena

    Precis som du har sommardvalan slagit till och datorn kommer ytterst sällan till användning. Det blir säkert annorlunda till hösten så ta det lugnt nu med nätet. Allting har sin tid.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Jag fortsätter nog på det slöa spåret. Det känns rätt bra faktiskt. Ha en skön sommar Alma-Lena!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.