Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Gissa bilden del LXIV!

14 DADDI STEPHEN S MARTYRDOM

 

Som vanligt går det långt mellan bildgåtorna men idag är det dags för en. En riktigt svår den här gången. Kanske den svåraste någonsin här. Men först ska vi rätta förra bildgåtan från början av juli.

Det får bli en eloge till Lisa, Berit och Markku som kände igen att bilden föreställer hur Stefanus retat upp folket i Jerusalem genom att vittna om Jesu uppståndelse och läxa upp stora rådet för att de inte trott på honom. Till vänster i bilden är han inför rådet (och hans ansikte ”ser ut som en ängels”. Till höger blir han stenad. Men han vänder blicken uppåt och ser himlen öppen och ber för de som dödar honom att de inte ska behöva stå till svars för detta. Mannen som står och håller kläderna är Saul som senare ska bli aposteln Paulus. Om allt detta kan du läsa i apostlagärningarnas åttonde kapitel. Lägg märke till att Stefanus mer ser ut som en medeltida präst i sina kläder. Lite märkligt för han var precis lika mycket jude som de andra men bilden är från en tid då man inte alls kändes vid det judiska i den kristna tron.

Sådär. Nu tar vi bildgåta nummer 64. Jag ger er två olika bilder för att kanske göra det här något lättare. Ni har också försprång om ni brukar vara med i bibelstudiegruppen i Dalstorp. Vad föreställer de här bilderna?

17-lahyre-abraham-et-melchisedek-rennes-mba

 

Skriv ett svar nedan och våga gissa om du inte vet!

 

17-rubens-abraham-meeting-melchizedek

Kommentarer

4 svar till ”Gissa bilden del LXIV!”

  1. Profilbild för Thorsten Schütte
    Thorsten Schütte

    Är det inte så att David med sina trupper i ett nödläge fick äta templets skådebröd (Hoppas det inte ha legat där för länge…)?

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Tack för ditt svar Thorsten!

  2. Profilbild för Alma-Lena

    Jag gissar på 1 Sam 21 när David på flykt från Saul ber prästen Achimelek om bröd och vapen och får skådebröd och Goliats svärd innan han spelar galen hos kungen i Gat.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Tack för ditt svar Alma-Lena!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.