Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

11 blandade tankar på söndagen

Den här bloggposten innehåller redan för många långsökta skämt utan att jag börjar försöka vitsa ihop något om tacksägelse och den här kvacksägande grodan. Det tänker jag INTE göra.

Den här bloggposten innehåller redan för många långsökta skämt utan att jag börjar försöka vitsa ihop något om tacksägelse och den här kvacksägande grodan. Det tänker jag INTE göra.

1. Glad och tacksam tacksägelsedag önskar jag dig kära läsare!

2. Jag kommer att fira inte mindre än tre gudstjänster idag. Mässa både 9 i Ljungsarp och 11 i Dalstorp, och så på det en familjegudstjänst i Brunn på eftermiddagen då mina barn ska få vara med framme och sjunga och jag sitta stolt i bänken.

3. På dalstorpsgudstjänsterna kommer Anna Mogren att spela fiol och till psalmer. Anna är berömd i hela trakten här såsom musikprofil. Det lustiga är att även i min ”gamla trakt” finns det en Anna Mogren som också är jättetrevlig och energisk. De borde träffas och bilda en klubb eller nåt.

4. Jag pratade med min fru (också präst som du kanske vet) om vad jag tänkt predika om i morgon. Jag sa att jag skulle tala ganska mycket om nattvarden och det tyckte hon tydligen var ett ovanligt tråkigt ämne på tacksägelsedagen. Men kom igen, nattvarden är ju jättebra!

5. Igår hade vi barnkalas hemma. Det har jag nog lovat återkomma om och berätta hur det  gick. Det gick nog ändå väldigt bra tror jag. Alla barnen fick till och med napp på fiskdammen. Oddsen för det!

6. När jag nu har unga snigelexperter hemma så har jag lärt mig ett och annat om Gud på kuppen. Jag vet nu att Gud varken är en han eller en hon, Gud är som en snigel.

7. Jag har ett gammalt skämt om att kalla djur som är hermafroditer (se förra punkten om sniglar) för ”herrmafrodit och frumafrodit” om man ser dem i par men om Gud är som en snigel kanske det är en ”Herremafrodit”?

8. Nu får jag väl snart arga läsarmall för hädiska och fåniga skämt så det är bäst att lägga av.

9. I veckan kommer jag att få en laddning beställda böcker där Lena Posselwhite, trogen vän via bloggen har dikter publicerade. Det känns väldigt roligt och spännande.

10. Jag tror att Olof Wretling är roligast i Sverige.

11. Efter denna sista väldigt blandade punkt så undrar jag förstås som vanligt hur du som läser har det? Hur ser din dag ut? Skriv gärna en kommentar!

Kommentarer

2 svar till ”11 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Rebellas andra

    Apropå långsökta skämt ska vi nog inte heller skämta om såna prästfamiljer som dins möjlighet att rationalisera, och turas om att skriva predikan.

    1. Profilbild för Tomas Jarvid

      Tanken har *ahem* givetvis aldrig slagit mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.