Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

Som Vandra Vägen skulle vara i mina drömmar

Illustration till första moseboken.  Cred bible project

Illustration till första moseboken. Cred bible project

Idag vill jag ge ett riktigt grymt tips. Åtminstone om du är någorlunda bra på engelska.

Du minns kanske att jag skrivit någon gång om att ha bloggposter som går igenom bibelns böcker, eller rentav starta någon slags podcastformat för att kunna göra det? Nu har jag hittat de som dels gör just det, del gör det helt fantastiskt bra. I USA.

”The bible project” är ett crowd-fundat projekt där konstnärer och bibelforskare samarbetar för att pedagogiskt förklarar bibelns innehåll utifrån de olika böckernas upplägg och andra såna vanliga bibelvetenskapliga grepp. En hel del material förklarar bibelböckernas struktur. Andra är mer tematiska (kring till exempel ”helighet” eller ”förbundet”.

De gör planscher, videor (för youtube eller för nedladdning gratis på deras egen sida), en fantastisk podcast där de diskuterar bibelböckerna och så vidare.

Så här säger de själva:

De gör det också på ett sätt som jag känner mig väldigt bekväm med. Det märks att de är pålästa och måna om att försöka få bibelns egen teologi att framträda. Det där kan vara lurigt om man till exempel istället gärna vill ”sälja in” sin egen kyrkliga traditions tolkningar för mycket men det här känns som en mötesplats för alla med ett intresse för bibeln.

Här är ännu en av deras filmer. Ta en titt och återvänd ofta till denna sida, det kommer jag att göra. Vandra Vägen deluxe typ.

 

Kommentarer

3 svar till ”Som Vandra Vägen skulle vara i mina drömmar”

  1. Profilbild för Alma-Lena

    Tack för tipset!

  2. Profilbild för Rosa
    Rosa

    Ska kollas in!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.