8 blandade tankar på söndagen

Vägen till Livet? Ut i frihet.

1. Glad söndag kära läsare!

2. Idag, den fjärde påsksöndagen, ska jag åka till Dalstorps kyrka i vanlig ordning men den här gången ska jag sitta i bänken med barnen medan min fru Jenny leder familjegudstjänsten och barnkören sjunger musikal. Det ska bli fint (och som alltid spännande att se hur det går att hålla ordning på flocken).

3. Denna söndag är förresten det närmaste man kan komma att vara Vandra Vägens egen söndag i kyrkoåret. Temat är ”Vägen till livet” nämligen. Jag ska ju inte predika men det finns mycket att säga.

4. Jag har ett minne av en gång på en friluftsgudstjänst då jag hade tänkt vi skulle trampa upp en stig på en äng tillsammans och så skulle jag tala om det. Men sen började något barn kräkas och jag kom aldrig dit.

5. Solen sken igår och gör det kanske idag också. Det är härligt. Samtidigt som jag kom på häromdagen att den positiva klangen i ”värmerekord” liksom gått ur på senare år.

6. På jobbet drar det ihop sig mot konfirmandläger. Jag min stora åsna börjar inse att jag kommer bli tvungen att köra bil en massa i Göteborg. Och då känner jag mig dessutom som min far. Fast han brukade alltid grymta surt även över att köra i Borås.

7. Bilden ovan är väldigt kul tycker jag. En gång var jag på en hel utställning med bara såna här optiska villor.

8. Vad gör du idag? Skriv en rad!

5 reaktion på “8 blandade tankar på söndagen

1. 7. Bilden såg jag första gången i ett katolskt församlingsblad. Poppis i kyrkliga kretsar, tydligen.

8. Eftersom den församling jag numera försöker hålla mig till då och då byter ut högmässan mot familjegudstjänst – och idag var en sådan dag – uppsökte jag ett annat ställe. Jag gick efter en tredjedel. En gospelkör med högljudd trummis tog bort min lust att sitta kvar. Annars hade jag väl stått ut med sån där KHF-variant-högmässa, med ”så säger Bibelns ord” och så, bara inte kommit tillbaka.