9 blandade tankar på söndagen

Konst i storformat i Hammarkullen

Konst i storformat i Hammarkullen

1. Glad söndag kära läsare! Idag smiter jag till mig att blogga lite fast jag är på konfirmandläger och allt. Eller just därför, det finns mycket att skriva om när det händer mycket.

2. Vi är alltså just nu på läger med Dalstorps konfirmander till stora staden. Vi har sovit två nätter i grevegårdens kyrka i Tynnered och känt på storstadspulsen (och även trafiken, som jag ju redan skrivit om här att jag fasat för).

3. Vid sidan av att förbereda oss för konfirmationsgudstjänsten nästa vecka har vi hunnit träffa en massa olika folk, min gamle kompis Christian som är präst där vi bott, en ungdomsgrupp i Tynnered med mestadels syrianer, medlemmar från kommuniteten Oikos i Hammarkullen (som jag hört talas om i många år så det var roligt att faktiskt se hur de har det), ett kort besök i koptiska kyrkan och även möte med munk i Franciskanerklostret i Jonsered. Och så har vi förstås planer för denna söndag också. Inte utan att det är ganska mastigt. Men också väldigt roligt. Det är trevliga konfirmander och har blivit många fina möten på alla vis.

4. Det som lite oväntat var starkast var faktiskt när vi bad middagsbön med några från Oikos. Det var så väldigt skönt att be tidegärden tillsammans med andra, det var verkligen en stund av frid för min själ och jag insåg hur mycket jag saknar sådana gemensamma böner där man inte behöver leda utan bara kan vara med.

5. Och så var det roligt i Hammarkullen när konfirmanderna först fick höra talas om att där fanns en lång rulltrappa och så måste de ta ett varv i den. Lantisar i stan liksom. Och så kul när de ville leka lite på lekplatsen vi gick förbi.

6. Det är lätt att inse att kyrkan har olika utmaningar på olika platser. Det här är väldigt annorlunda jämfört med landet men jag tror att den enda vägen mot framtiden för kyrkan både här och där är att bönen och gudstjänsten får vara det viktigaste. För sin egen skull, oavsett popularitet och så.

7. Jag har faktiskt tänkt skriva en rad någon dag inför kyrkovalet. Givetvis inget inlägg i kyrkliga strider men något om detta med kyrkan som politisk utifrån Jesu handlande. Kommer någon dag.

8. Det är mycket som kommer någon dag. Jag har kanske inte kommit igång med en hög takt av publicering här igen men jag samlar i alla fall utkast på hög. Den som spar han har.

9. Vad gör du idag? Skriv en rad!

10 reaktion på “9 blandade tankar på söndagen

  1. Typiskt att jag jobbar på vetenskapsfestivalen just den här söndagen. Jag kommer vara ute på frihamnen i Experimentverkstaden. Men det finns aktivitet även i Nordstan och Bältesspännarparken…

    Å jag kommer ihåg när Värnamo fick sen första och enda rulltrappa.

  2. Idag har varit en fin dag med pilgrimsvandring i skiraste grönska mellan Dannike och Hofsnäs. Frälsarkransens pärlor var med i såväl predikan som under vandringen, tänkvärt uttolkade av Jenny och Anette. Extra roligt var, att fyra rara tjejer ur den fina kören i Dannike kyrka förgyllde vandringen! Tänk, de klarade nästan även att gå i tystnad :-)
    Birgittas bön ”Herre visa mig din väg och gör mig villig att vandra den” och Sinnesrobönen var våra följeslagare – denna dag då vi ägnade oss åt att växa i tro genom att ”be med fötterna”.
    Pax et bonum!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>