• Vandra Vägen
  • 10 blandade tankar på (konfirmations)söndagen
Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

10 blandade tankar på (konfirmations)söndagen

Lite uttittad modell bland många stafflier. En del kanske känner sig lite nakna när släkten kommer för att titta på konfirmationen, bäst att satsa på trygghet.

Lite uttittad modell bland många stafflier. En del kanske känner sig lite nakna när släkten kommer för att titta på konfirmationen, bäst att satsa på trygghet.

 

1. Glad söndag på er kära läsare!

2. Idag är det konfirmationsgudstjänst för årets konfirmander i Dalstorps kyrka. Det är alltid en rätt speciell dag och det känns som en mastodontinsats att göra som präst även om det nog egentligen finns en del tuffare dagar om året. Det är ju många som ska medverka och som man ska försöka ha koll på.

3. Det känns hur som helst skönt att vi har en träff till planerad med konfirmanderna. Vi ska ut och paddla också (vilket ju alltid är det bästa man kan göra, rent objektivt alltså). Det mest mysko med konfirmationer är annars alltid det abrupta avskedet då alla försvinner iväg med sin släkt.

4. Sommaren är tydligen här. Göken kal som tokig på komosse igår och friluftssäsongen är igång på allvar. Att vara ute i skogen är svårslaget.

5. Jag har sett en hel hög med superhjältefilmer på sistone. Bara så ni vet.

6. En speciell sak på konfirmationsgudstjänster är att det i princip är konfirmanderna som står för predikan genom ”redovisningen” som ska visa på det viktigaste de lärt sig under året. Jag och min kollega Ulf ska hålla ett tal till konfirmanderna dock.

7. Man lär sig mycket av att samarbeta om saker. Det där med dialogpredikan och sånt har aldrig känts lockande men med Ulf brukar det landa rätt bra. Det knepiga är förberedelsesidan, sånt här kan jag överförbereda i andra fall, nu har jag typ bara tre stödord att hålla tal utifrån.

8. Starkt fokus på vad tro är blir det i alla fall. I talet och i konfirmationen i övrigt. Det är ju centralt på alla sätt så vi räknar väl med succé?

9. Att posta brev är nog det svåraste jag vet. De blir liggande jättelänge utan att komma till någon brevlåda.

10. Vad gör du idag? Skriv en kommentar!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.