Till innehåll på sidan
Tomas Jarvid

10 blandade tankar på söndagen

  1. Glad söndag kära läsare!

2. Idag ska jag arbeta igen i Herrens vingård och det är rätt mycket som ska ske. Två gudstjänster (familjegudstjänst 11 i Dalstorp och gudstjänst 14 i Ölsremma, välkommen!) och två små barn som ska få bli döpta idag. Inte mycket tid emellan men var för sig ser jag fram emot alla dessa olika gudstjänster.

3. Det roligaste i veckan som varit är nog ändå att vi har en prao i församlingen, som får hänga med på både det ena och det andra.

4. Det tråkigaste i veckan är nog alla konstiga turer med bilar. Vår ena bil var på lagning så jag har fått låna en av en arbetskamrat. Som gick sönder när jag var ute och körde den. Som tur var kom jag i alla fall fram dit jag skulle, ett besök hos ett sorgehus. När de fick höra situationen lånade de glatt ut en bil till mig på några dagar. Folk är allt bra ofta väldigt snälla. Inte minst mot präster.

5. En annan spännande sak som hänt i veckan är att vi haft val till biskop i Göteborgs stift. Den lilla tipparen i mig kan konstatera att resultatet blev precis som jag hade trott. Men avgjort är det inte utan en sista valomgång väntar nästa månad.

6. Det mest utmattande i veckan var annars igår när vi hade barnkalas i familjen. Jösses vilken urladdning.

7. Idag predikar jag om den lame mannen som hissas ner genom taket till Jesus, och om skökan Rachav som gömde israelitiska spioner hos sig. På något sätt har jag fått de historierna att passa ihop. Det är lite av mästerstycket för en predikant att få saker att höra ihop. Predikan lär i vanlig ordning komma på bloggen i morgon!

8. Ämnet för söndagen är ”trons kraft” och de orden är något av en fälla. Det är inte vår tro som ska vara kraftfull utan Gud som vi genom tron vänder oss till. Kom för allt i världen ihåg det.

9. Uti bögda har börjat igen på TV. Pinsam humor egentligen men har man bott i skaraborg så måste man ju se ändå. Det roligaste var för övrigt när de var i P4 skaraborg häromdagen och svarade på lyssnarnas frågor och den ena efter den andra ringde in och tävlade i att prata extrembred västgötska.

10. Vad gör du idag? Tvättar? Jagar älg? Skriv en rad!

Kommentarer

2 svar till ”10 blandade tankar på söndagen”

  1. Profilbild för Rosa
    Rosa

    Tvättar och bakar bröd!
    Koka bönor och be böner. (hoppas jag skrev rätt så det inte blev tvärt om)

  2. Profilbild för Malin
    Malin

    Har idag hunnit:
    Röja i trädgården, trots regn.
    Handla en dyr sak till huset.
    Träna fotboll.
    Sjunga Luthersånger tillsammans med en biskopskandidat.
    En spretig men innehållsrik söndag, med små pauser och tid för eftertanke.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.