Till innehåll på sidan
rickard

Nya designen live

Under natten har vi pekat om svenskakyrkan.se till den nya designen. Allt innehåll är inte riktigt på plats där det ska vara och funktionerna slås på eftersom. En extrautmaning har varit (och är) att vi behöver flytta en hel massa sidor på den gemensamma nivån för hand och kolla igenom varenda länk. Ett riktigt tungt pillergöra – men något som vi kommer att ha stor nytta av i framtiden.

Under nästa vecka kommer förhoppningsvis merparten av flyttandet att vara klart och så gör vi i höst en utvärdering av hur användarna uppfattar de nya huvudingångarna och justerar därefter.

Vår förhoppning är också att kunna införa Google-sök på webbplatsen under nästa vecka. Testa hur det funkar här. (Den variant som vi ska lägga till på webbplatsen söker dock på något fler sidor.)

I samband med uppgraderingen till ny version av CMS:et (Content Studio 5.2) fick vi också möjlighet att skriva egna titletexter till sidorna. Ska bli intressant att se hur det kan påverka våra sidors träffsäkerhet hos söktjänsterna. Det finns också stöd för läsbara url:er men vi har ännu inte haft tid att kolla närmare på det.