Till innehåll på sidan
Mattias Hallberg

Uppgradering av användargränssnitt

Vi har under en lång period arbetat med att göra det enklare för redaktörerna att publicera på svenskakyrkan.se. En stor del av uppgraderingarna har redan gjorts men det mesta är kvar, i slutet av månaden kommer en stor uppgradering. Jag tänkte illustrera skillnaden på hur gränssnittet ser ut idag jämfört med efter uppgraderingen med före- och efterbilder på en litet lite axplock av de uppgraderingar som sker.

Formulär för standardsida

Istället för ett långt formulär så har vi delat innehållet i flikar, det viktigaste finns samlat i första fliken, de flesta gånger ska man inte behöva titta på nån annan flik. Hjälptexterna har döljts bakom frågetecken. Fält som påverkar varandra ger direkt feedback, dvs istället för att vi förklarar att artikelbilden även blir puffbild så syns detta direkt i formuläret.

Före

Efter

Formulär för fil

Här ser vi tydligt hur mycket tydligare formuläret är.

Före

Efter

Startsida för administrationen

Här har vi nu försökt samla allt man behöver på ett ställe, och göra de saker som används ofta mer framstående. Tanken är att man i princip ska kunna göra 90% av allt man gör direkt från startsidan. Man kommer till exempel kunna skapa de vanligaste dokumenten direkt därifrån, redigera de senast redigerade dokumenten, startsidan och kalendern man jobbar med finns stort och tydligt i mitten. Dessutom visas den senaste nyheten om webben och det finns länkar till ytterligare resurser.

Före

Efter

 

Kommentarer

7 svar till ”Uppgradering av användargränssnitt”

  1. Profilbild för Per Hård af Segerstad

    Intressant och tydlig uppställning, och helt rätt väg att gå med användargränssnittet! Ser fram emot att få prova det i skarpt läge. Bra jobbat!

  2. Profilbild för Mattias Hallberg
    Mattias Hallberg

    Ja, vi ser fram emot att få feedback 🙂

  3. Profilbild för Kimmo
    Kimmo

    Är fönstrena för redigering nu ”skalbara” d.v.s. att man kan göra arbetsytan större om man sitter på en mycket större skärm. Eller är det som nu att man får titta på en liten fläck på högersidan där man kan redigera och resternade är vitt?

  4. Profilbild för Kimmo
    Kimmo

    Menar självklart vänster sida…

  5. Profilbild för Falken
    Falken

    Hoppas ni ändrat förvalet på puff, så att ”visa som toppbild” inte längre är default. I övrigt ser det väldigt lovande ut, och jag anar att ni jobbet med kodningen så att det blir snabbare än nuvarande.

  6. Profilbild för Mattias Hallberg
    Mattias Hallberg

    Om du använder Chrome så kan du ändra storleken på fönstret.

  7. Profilbild för Mattias Hallberg
    Mattias Hallberg

    Puffbild funkar på ett annat sätt nu. Nu väljer du en artikelbild som då även blir puffbild, men du kan ändra puffbild om du vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.