Till innehåll på sidan
Ulrika Ekberg

Vilken vidareutveckling ska levereras efter sommaren?

Maj månads omröstning har visat flera önskemål kring bilder och personallistorna.  Här har du nu chansen att påverka vilken av funktionerna webbgruppen kommer att prioritera upp att utveckla.

I vanliga fall är målet att leverera en vinnare i månaden.  Efter maj avstannar tempot och nästa leverans kommer efter sommaren.

Flexiblare bildspel

En önskan har inkommit om att kunna välja mer flexibel varianter i bildspelsvisningen.  Denna funktion skulle innebära att måtten som finns idag är förinställda men den som vill utmana tekniken på egen hand skulle kunna välja egna mått.  På så sätt skulle du kunna välja att göra ett bildspel med bara stående bilder.

Bildspel från flera webbplatser

Detta innebär en möjlighet att skapa ett bildspel som visar bilder från flera webbplatser.  Det kommer att bli en begränsning till de webbplatser den som redigerar har behörighet till.

Möjlighet att sortera personallistan på förnamn

I dagsläget går att välja att sortera personallistan på efternamn.  Enligt denna önskan skulle man kunna välja att sortera på förnamn.

Möjlighet att välja att visa flera kategorier i samma personallista

Vid ett flertal tillfällen har kunder hört av sig och vill lägga in information om exempelvis förtroendevalda i personaladministrationen.  Det kan man göra men vill man visa all personal i en och samma lista så kommer då de förtroendevalda med.  Alternativet har varit att skapa flera listor istället.  Genom att kunna välja att visa flera kategorier i samma lista skulle en och samma lista kunna visa all personal men man kan välja att inte visa de förtroendevalda i just den listan.

Nästa omröstning

Månadens omröstning återupptas igen efter sommarsemestrarna.  Se till att ta tillfället i akt och skicka in förslag på möjligheter du skulle vilja se förverkligas.  Du behöver inte komma med färdiga lösningar.  Har du en önskan kan vi diskutera oss fram till hur det skulle kunna lösas.  Kontakta kanslistöd med dina tankar.

[poll id=”7″]

Kommentarer

4 svar till ”Vilken vidareutveckling ska levereras efter sommaren?”

  1. Profilbild för C-J Söderbom

    Vad sägs om att kunna ladda upp bilder i batch, att markera en hel näve bilder för att sedan kunna processa som en. Vore riktigt bra för bildspel.

  2. Profilbild för C-J Söderbom

    …vilket tydligen implementerats nyss. Man tackar, bockar och återgår till editorn för att lära in…

  3. Profilbild för Pernilla Andersson
    Pernilla Andersson

    Inkluderar alternativet ”visa flera kategorier i personallista” även att man kan välja avdelningsmässigt? T ex ekonomiavdelning, pastorsexpedition, kyrkogårdsförvaltning.

  4. Profilbild för admin
    admin

    Det här med semestrar ställde till det i godkännandet och besvarandet av några kommentarer…

    C-J: Bra att du hittade 🙂
    Pernilla: Om ni skapar dessa kategorier så var/är det tanken…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.