Till innehåll på sidan
Ulrika Ekberg

Bästa webbplatsen 2014

Här presenteras vinnarna i de olika kategorierna i tävlingen om Bästa webbplatsen.

Grattis till redaktörerna bakom webbplatserna för Linköpings kampanjsida, Svenska kyrkan i Eslöv, Svenska kyrkan i Örebro, Österhaningen församling, Lunds domkyrkoförsamling och Svenska kyrkan i London.

Stort tack till dig som bidragit med nomineringar och till jurymedlemmarna Martin Garlöv från Cumpan totalkommunikation, Patric Thulin från Phosworks Digital Ideas och Pierre Du Rietz från Webb Service Awards.

Linköpings konfirmandkampanjsida

http://www.konfirmandlinkoping.se/, dit du också kommer via http://www.svklin.se/, Svenska kyrkan i Linköpings webbplats, hittade vi en kampanjsajt värd namnet.  Den har en egen adress och här går att göra saker.  På sidan finns mycket för målgruppen, citat från kändisar och filmklipp från människor ”som är som jag”.  Och självklart går där att göra en intresseanmälan till konfirmationsläsning.

Läs mer om kampanjkategorin i tävlingen om Svenska kyrkans bästa webbplats som fokuserar på tidsbegränsat material här.

Svenska kyrkan Eslöv kommunicerar kyrkor

I Eslöv har man samlat informationen från orten för att underlätta för människor som inte är så hemma bland församlingsgränser utan fokuserar på orten eller kyrkobyggnaderna.  På http://www.svenskakyrkan.se/eslov/kyrkor-kapell-och-forsamlingshem börjar berättelserna om de nio kyrkorna och här hittar du också andra byggnader som församlingshem, församlingsgårdar och så klart kapellen.  Varje kyrksida har en kalender kopplad till sig så det smidigt att se vad som händer i just den kyrkan.  Överst på sidan finns en panoramabild som bjuder in till en rundvisning i kyrkan.  Därefter följer en balans mellan text och bild.

 Läs mer om kampanjkategorin kyrkor och byggnader här.

Svenska kyrkan i Örebro tillhandahåller en bra servicewebb

I Örebro har man samlat informationen från orten för att underlätta för människor som inte är så hemma bland församlingsgränser utan fokuserar på orten eller kyrkobyggnaderna.  Svenskakyrkan.se/orebro känns välgenomtänkt, där är lätt att få en överblick och exempelvis hitta kontaktuppgifter och att exempelvis hitta hur man bokar ett dop.  Här finns många länkar mellan material för att underlätta för besökarna och kalenderhändelser visas dels i sin helhet på startsidan men också nedbrutet för att målgruppsanpassas på diverse olika sidor. Dessutom förtydligas målgrupperna på ett serviceinriktat sätt exempelvis i menyn under musik.

Här kan du läsa mer om kategorin servicewebb.  

Österhaninge församlings tilltal och tonalitet

http://www.osterhaningeforsamling.se/ bjuds besökaren på ett bra bildmaterial, tydliga vägar till säsongsuppdaterad information.  Bra information om kyrkorna och ett plus att det även där finns kontaktinformation.  Redan på startsidan bjuds besökaren på tydliga länkar till sociala medier, både blogg och Facebook.  Texterna är webbanpassade och korta, dessutom med många mellanrubriker som sannolikt underlättar för besökaren att få träff vid sökningar.

Här kan du läsa mer om kategorin känsla, tilltal och tonalitet.

Lunds domkyrkoförsamling

http://www.lundsdomkyrka.se/ känns det att det satsas på kommunikationen och att webbplatsen bara är en del i ett stort sammanhang.  Både en lista med egna blogginlägg men även där kyrkan omnämnts, facebookgruppen, Twitter och så vidare.  Dessutom ger det liv åt sidan med youtubeklippen.  Sidan känns målgruppsinriktad med frågan ”Vad kan vi hjälpa dig med?” följt av länkar med vad man kan anta, vanliga frågor församlingen hanterar.

Läs mer om kategorin övrigt här.  

Svenska kyrkan i London

Vid Svenska kyrkans KOM-dagar, den årliga kommunikationskonferensen nominerades webbplatserna i den sista kategorin, Folkets webbplats.  Deltagare röstade sedan i bloggposten och London utsågs som vinnare.  

Prisutdelningen

Samtliga vinnare hyllades vid middagens prisutdelning. Där fick också alla lägga sitt namn i dragningen av priset.

Jenny-och-Ingemar

Jenny Holmberg som arbetar med Svenska kyrkan i Örebros webbplats vann dragningen och fick ta emot en iPad Mini till sitt arbetslag.  Jenny står på bilden tillsammans med sin kyrkoherde Ingemar Söderström.

Grattis alla duktiga kollegor och tack för att ni låter oss inspireras i webbpublicering.

Kommentarer

3 svar till ”Bästa webbplatsen 2014”

  1. Profilbild för Renée Backe

    Timmarna före prisutdelningen hade vår sida pekats om till den nya som nu innefattar hela Eslövs pastorat = länken ovan stämmer inte och vi har nu 17 kyrkor istället för 9 att berätta om 🙂 Det innebär att informationen i nuläget är lite ”ojämn” då jag ännu inte hunnit göra panoramabilder eller tagit foton på alla kyrkor som tillkommit, men det kommer! På http://svenskakyrkan.se/eslov/kyrkor återstår alltså lite arbete för att vi ska kunna leva upp till fina utnämningen till 100%!

  2. […] Här kan du läsa mer om vinnarna. […]

  3. Profilbild för Ulrika Wippel
    Ulrika Wippel

    Ah, men då hoppas jag att motiveringen och utnämningen ändå hjälper dig i prioriteringarna när du bygger vidare på det nya.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.