Till innehåll på sidan
Thomas Löf

Tillsammans bygger vi webben för framtiden

Nu är förstudiefasen av ombyggnadsprojektet avklarad och projektet har startat på riktigt. Vi kommer under året att tillsammans bygga webben för framtiden, där de främsta målen är:

  • Designen och layout anpassar sig efter besökarens skärmstorlek – webbplatsen blir alltså responsiv.
  • Besökarens behov av service ska styra webbplatsens uppbyggnad och utseende.
  • Större plats ges åt sociala flöden som tydliggör närvaron som bärs av medlemmar.
  • En ny sökfunktion ska spela en central roll.

Ett viktigt ledord i projektet är transparens. Vi vill vara helt öppna med hur vi arbetar, vad vi gör och hur vi ligger till i tid. Detta vill vi förmedla till alla som är intresserade.
Man tar till sig information via olika kanaler och vi har därför beslutat att använda oss av Intranätet, nyhetsbrevet samt denna blogg för att kommunicera. Intranätet kommer att vara navet, med länkar samlade till allt som kommuniceras från projektet. I facebookgruppen Användare av Content Studio puffar vi upp det som kommunicerats i de officiella kanalerna.

Vad kommer då bloggen att innehålla och hur ofta kommer inläggen att publiceras?

Vårt ambition är att komma med nya inlägg varannan vecka och ett av de första inläggen kommer troligen att handla om några av de frågor vi fått under Kom-dagarna som hålls nu 4-5 maj.
Från maj fram till sommaren kommer inlägg om bland annat projektet i sig (hur arbetar vi, fokusgrupper och referensgrupper), arbetet med den nya sökfunktionen (hur tänker vi kring sök på webbplatsen, vilka steg går man igenom vid utarbetandet) , workshops med leverantörer och förklaringar av termer som ”servicewebb” och ”responsivt”. Vår förhoppning är att vi kan toppa med ett inlägg med grafiska designelement strax innan semestern. En försmak av den nya grafiska designen alltså.

Efter sommaren kommer vi fortsätta med dessa ämnen, men även lägga till inlägg om bildstrategi, utveckling och teknik, redaktionella frågor och under hösten kommer det en serie om själva flytten av material som kan vara intressant för er som kommer att jobba med det praktiskt.

Vi ska i denna serie vara konkreta med exempel på hur man praktiskt genomför olika typer av flyttar. Vi är till för att ni ska kunna utföra ert jobb så effektivt som möjligt, så fråga gärna och kom med förslag på blogginlägg som kan hjälpa er, antingen här på bloggen eller genom att maila kanslistöd (kanslistod@svenskakyrkan.se).

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.