PĂ„skpaj đŸ€©

Vi nÀrmar oss uppstÄndelsen!


Idag bjuder vi pÄ ett fantastiskt pÄskpajrecept med inspiration frÄn Italien.

6 portioner

750 g fryst spenat

riven muskot

1 msk fransk spenat

salt, svartpeppar

3 Àgg

100 g fÀrskriven parmesan

2 pkt smördeg

1 burk kronÀrtskockshjÀrtan, avrunna

40 pinjenötter

Tina spenaten, hÀll av vÀtskan och pressa ut sÄ mycket det gÄr. Hacka den och krydda med muskot, senap, salt och peppar.

Vispa upp tvÄ av Àggen lÀtt med en gaffel, blanda sedan ner Àggen i spenaten tillsammans med parmesan.

Smörj en pajform, cirka 25 cm i diameter och tÀck den med den ena smördegen. Efter att du pressat upp den lÀngs kanterna skÀr du bort överflödet. Bred ut hÀlften av spenatblandningen pÄ botten. LÀgg pÄ kronÀrtskockshjÀrtan. TÀck med resten av spenaten.

Pensla nu kanterna med det sista uppvispade Àgget. SkÀr till den andra smördegen och lÀgg som ett lock ovanpÄ pajen. Nyp ihop kanterna. Pensla hela locket med Àgg. Den överblivna smördegen kan du anvÀnda till att dekorera pajlocket. FÀst med Àggvispet. Strö över lite pinjenötter.

GrÀdda i 200 grader i ca 30-35 min.

Voila! Nu har du en fantastisk paj till pĂ„skbordet 😍

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *