Sluta längta!


 

 

Visst är vi märkliga ibland……Vi kloka människor med denna längtan……

Här är vi nu, med allt som vi behöver och den uppgift vi lägger ner tid och själ i, för att göra det vi ska, för att uträtta eller uppleva, en kaffestund, ett samtal, arbetet och viktiga uppgifter men i samma ögonblick längtar vi vidare till nästa händelse nånstans där framme, en resa, helgen eller nytt tillfälle! Bara det är något annat än det jag gör nu! Som om det tillfället skulle vara mycket viktigare än det vi just nu befinner oss i ? Som om den stunden, tiden eller glädjen skulle vara mycket mer innehållsrik än det som händer här….. Vara där man är…..Är det inte det som kallas mindfullness?

Det vore ju som att jag när jag sjunger en sång, skulle längta till nästa rad och nästa mening….? Till slut skulle jag ju bara längta tills sången var slut och vad blev det då av glädjen att sjunga, närvaro och beröring….en transportsträcka?  Tänk om vi håller på att leva livet som en transportsträcka och vad finns bortom den sträckan då? Vad väntar som ska bli så mycket mer fantastiskt?

Tänker på ett ordspråk som beskriver det som kanske är en utmaning för oss ”upplevelseknarkande” människor: ”Du ska inte söka så rolöst omkring, lär dig älska nära små ting”  Jaja..jag vet…nu låter jag som en väggbonad på någon vägg i ett gammalt hus. Men ändå…..Är inte det ganska sant? I det enkla ligger en stor hemlighet.

Kanske jag bara behöver tänka just nu att det jag just nu gör är viktigt och här ska jag vara? Ja ……jag provar det idag….tror jag…….men…………………….. åh vad jag längtar till fredag!!!

...eller hur var det nu?
…eller hur var det nu?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *