Leva livet med våra tillgångar och brister!


Fick mig ett gott skratt idag när vår härliga och röstintresserade kommunikatör Magnus delade med sig av Florence Foster Jenkins självsäkra falsksång från en autentisk inspelning vid 1900-talets början. Tänk så härligt ändå att hon älskade sång och sin egen passion såååå mycket att hon bara fortsatte sjunga, trots minst sagt tekniska brister, för att hon själv ville det! Det finns något befriande i detta…att våga. Att inte styras av andra för att ens försöka. Att leva det man vill! Det är ju klart att det finns gränser för vad man kan ta betalt för gällande sin passion, men glädjen över den går ju inte att ta miste på när vi helhjärtat går in för det vi brinner för. Vem kan säga vem som ”får” göra vad och varför? Alla får, och många gånger är det bara lusten som driver oss, och på köpet får vi känna glädjen över vårt nyfunna intresse. Eller vårt nyfunna mod! Jag tänker verkligen inte bara på sång i detta fall, även om Florence blev föremålet för mina tankar. Jag tänker att det gäller allt vi längter efter att vilja och våga. Att inte begränsa sin längtan, inte avstå på grund av rädsla…

Vad är din längtan? Vad vågar du inte göra som du egentligen vill? Smått eller stort. Ringa grannen, börja med dykning, välja den iögonfallande blusen i garderoben, dansa, prata högt inför en grupp, säga din mening…Ja, du vet liksom jag, det finns oändligt mycket.

Nästa lördag är det schlagerkväll i kyrkan med härliga ”sjung-med”-sånger som du säkert känner igen. Nu är det Din tid att sjunga högt! Kom loss! Häng på! Vi struntar i vad andra tycker, eller hur? Nu vågar vi!!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *