Gråter du……?


Har du gråtit nyligen?

Kanske av glädje, ett skrattanfall, sorg, motgång, trötthet…eller kanske av pollenallergi , (med den årstid vi strax är inne i) Det gjorde jag häromdan…jag blev rörd av ett glatt besked som bara fick mitt hjärta att skratta av lust och tacksamhet…och då kom tårarna…..omöjliga att stoppa och lättnaden som följde…. var fridfull. En ny insikt!

Våren är här! Med vårvindar, löv som seglar iväg med nyvunnen fart, som för att skaka loss den snö som gömt dom hela vintern. Damm och grus som virvlande sopar runt på gatorna och slänger ett korn i ditt öga. Solen som vill skina i kapp, erbjuda ny lust till livet, d-vitamin och kanske…förälskelse. Knopparna som väntar på att brista ut i skrattande blom…..

IMG_5045

Regnet kanske är naturens tårar…..  brister av uppsamlat vatten ur mörka regnmoln och lättar upp den täta luften på ett fantastiskt sätt! Renar, ger näring och vatten till rötter och växter. Förnyar och bidrar till kretsloppet, livsloppet. Tänk att också våra tårar fungerar på det sättet….. läkande, samlar upp det tunga i en tårflod för att låta det ge plats för något annat, något nytt som vattnar vår egen växt.  Som blomsternäring!  Vi är samma människa efter ett gråtanfall eller en stilla tår,  men kanske med ny insikt och erfarenhet som vattnats just av våra tårar genom motgångarna, svårigheterna, glädjen och andra händelser…vilka de än är. Det vet bara Du själv.

Är det det som är livet?  Att våga…. känna? Låt tårarna komma, ensam eller tillsammans med andra……vad gör väl det? När den stora vågen sköljt bort ”dammkornet” i ditt öga , kommer lättnaden! Och sen går vi ut i vårsolen…kanske med ny förälskelse i livet självt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *