Förklädd Gud


 

Vi övar som bäst på det fantastiska stycket ”Förklädd Gud”

Bara namnet på musikstycket gör mig nyfiken…..Kör och orkester med solister uttrycker musiken som en berättelse.Vad handlar det om….en förklädd Gud?  Var finns Han? Hur ser förklädnaden ut?

Lars-Erik Larsson heter kompositören och författaren till detta storslagna verk med en text fylld av mystik och bjuder lyssnaren att vandra i musikens tonsymboliska värld för att mötas av en hälsning om en Gud som finns runtomkring. Naturlyrik med starkt budskap i den magiska naturen som vi har i vår närhet…om vi bara stannar upp, ser och hör den.

Jag hörde uttrycket: ”din längtan är tro nog”  Min längtan efter något större som vakar över oss, skapar frid i en värld vi inte kan kontrollera. Det ger mig tröst att det lilla jag tror och det jag inte vet eller kan förklara, räcker!  Ur en strof ur stycket mot slutet läser jag följande text…: ”lägger himmelsk läkning för djupa själasår, en vän, fri från beräkning, sin Hand i vår. Då sitter vid vår sida en Gud….förklädd…..

Vid din sida…och vid min!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *