Då var det höst då……?


Nej nej nej…..det är inte så jag menar. Vi längtar ju till sommaren!

Men jag sitter just nu med höst och julplaneringarna…..lite svårt att tänka in det just nu när vi längtar som mest efter värme och ledighet. Men så är det. Framtiden ska förberedas och malas igenom både målskrivning och budgetarbete och då ligger en del planering redan på nästa höst och jul (!!!) Då gäller det att veta vad vi vill göra och vad som känns angeläget.

Undrar hur vi gör med våra egna liv? Finns det någon målskrivning där? Ska vi det? Hur skulle den se ut?                                                                                                            Jag har goda vänner som brukar göra årsbokslut vid nyår och summera året som gått. Titta tillbaka på vad som var bra och vad som hänt och sedan blicka framåt. Finns det något speciellt eller viktigt som vi verkligen vill prioritera detta kommande år? Kanske en nyttig tanke som man inte behöver dra stora växlar på om man inte vill, men ibland är det ju bra att både utvärdera och tänka framåt.

Vad skulle du vilja göra framöver i ditt liv ? Litet eller stort spelar väl ingen roll så länge det är du själv som funderar. Men utmanande kanske….och lite spännande också…..och lite jobbigt också…? Mycket i livet är så dubbelt. Vi ska leva här och nu samtidigt som vi också ska ha framförhållning.

 

250px-20070421_har_slutar_allman_vag[1]
…och min egen börjar?
Ibland kanske motsatserna inte alltid behöver vara just mot varandra utan kanske med varandra. Medsatser! I samförstånd liksom. Jag tittar tillbaka, lär och tackar för allt. Planerar framåt utan att veta om, eller hur det blir….men i tillit till att livet ger mig det jag behöver. Då kanske det inte behöver stå i motsats till varandra. Här och nu med tack, både bakåt och framåt i livet….ödmjukt förväntansfull.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *