Safari och Kilimanjaro

Efter avslutad praktik finns det mer av Tanzania att utforska!


Praktiken i Irente är slut och det finns tid att utforska lite mer av Tanzania. Med två vänner på besök från Sverige var vi till Tarangire Nationalpark och Ngorongoro Crater. Det var häftigt att se de vilda djuren på så nära håll! Här ser ni några foton:

 

Den 8-12 januari gick Elin och jag Maragu-route uppför Kilimanjaro. Med oss hade vi vår enimenta guide Daniel, som vandrat leden första gången när han var 13 år gammal! Sen dess har reglerna ändrats, så för att arbeta på berget behöver man vara myndig.

 

Natten till den 11 januari gick vi de sista 1100 meterna i mörkret till Afrikas högsta topp Uhuru Peak, 5895 m över havet. Det var liiite högre än Usambarabergen, kan man säga! Höjdsjukan visade sig för oss båda, men med vilja och bra guidning tog vi oss hela vägen upp och tillbaka. När vi sov sista natten i en trekantig hydda på 3700 meters höjd kändes det varmt och skönt! Nya perspektiv, helt klart!

Nu är vi glada att ha våra pojkvänner på besök för de sista två veckorna i landet. Allt gott till er på det nya året! /Kattis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.