Livets ljuva toner…


I lördags hade jag dop på förmiddagen. Oh vad mysigt det är. Kändes som en riktig fullträff när pojken som döptes riktigt var med på noterna. Och denna gång lyckades jag hålla barnet utan problem vid själva dophandlingen. Skam den som ger sig! Efter att charmknutten döpts vankades det bröllop och jag fick den stora äran att vara vigselpräst. Det var hur fint som helst och allt gick strålande. Min första vigsel i kyrkan och jag hade svårt för att hålla tårarna tillbaka! Det var så vacker livemusik och självaste brudparet strålade av lycka. Jag tog någon bild på paret efteråt som de godkände att jag la upp här, 🙂 och sen fick även jag bli lite fotograferad! Tack Jeppe! 😛

imageimageimageimage

 

Efter denna dag gick jag och la mig nöjd och belåten. Kan inte beskriva med ord hur fantastiskt det känns att döpa ett litet barn och viga samman två människor. Två stora dagar i livet och jag fick vara där! Tack Gud!

När söndagsmorgonen kom gick vi till valurnorna och gjorde vår röst hörd, firade mässa och åt våfflor. Sedan hade jag och hela konfirmandarbetslaget en konfirmand ”upptakts” gudstjänst. De fick sina biblar och vi pratade om att kristen tro är som en banan som måste skalas för att komma åt innehållet. Och jag dammade av Figges (Fredrik Modéus) ord om att det bästa sättet att närma sig kristen tro är att ha ett öppet hjärta men ett kritiskt sinne!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *