Banankaka med choklad


131120 423

Mina barn älskar banankaka och vem har inte ofta några överblivna, bruna bananer liggande. Min mamma har gett mig världens enklaste recept där man bara mosar bananer och rör ihop allt för hand. I går kväll när barnen var sugna på något gott till kvällsfikat bakade jag utifrån det receptet men minskade sockret och la till kakao. Det blev så gott att det vill jag gärna dela med mig av. Ät till ett glas kall mjölk eller en stor kopp te.

2 övermogna bananer

2,5 dl socker

2 tsk vaniljsocker

1 ekologiskt ägg

150 g smält smör

4 msk mjölk

3 dl mjöl

½ tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

½ dl kakao

Mosa bananerna, tillsätt socker och vaniljsocker. Rör ner ägg och smält smör. Tillsätt tillsist de torra ingridienserna och rör till en slät smet. Häll i en smord och bröad sockerkaksform och grädda i  200 grader i 35-40 minuter.

.

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *