President Donald Trump – amerikanska folkets val!


imageUSA:s Nye President – Donald Trump

Lugn, Gott Folk! Karlen kommer ha en klok regering, administration, US Congress med US House of Representatives  och US Senate som är är med och styr USA. Sveriges statsminister Stefan Löfven gör klokt i att gratulera Donald Trump.

Det är amerikanska folket som valt sin president. I demokratins namn är det detta som gäller. Jag är personligen inte särskilt impad av honom, men människor brukar växa med sin uppgift. I demokratier har vi respekt för folket vilja, även om vi inte tycker som majoriteten.

Journalister och massmedia har verkligen ansträngt sig för att rota i  gamla soptunnor och demonisera människor. Det finns samma fenomen här hemma.  Skulle nån snoka reda på vad du sa nere i cykelkällaren för tio år sen är jag inte säker på att du vill ha det uppspelat i Aktuellt eller Rapport, eller hur! Den som vill ha perfekta människor omkring sig blir ganska ensam.

God Bless America  & The Kingdom of Sweden 

Usa sverige  flaggaStockholm Inside

navigerar fritt och djärvt worldwide

Möts på facebook

3 kommentarer

J G Cedergren säger
10 november 2016 – 12:38

Att Trump blev president säger sannolikt inte så mycket om Trump själv eller om det amerikanska folket som det säger om hela det amerikanska politiska etablissemangets katastrofala oskick.
Det känns som om det amerikanska folket äntligen har genomskådat det lurendrejeri som dom och världen utsatts för av en liten klick svårt sjuka män och kvinnor så förblindade av kronisk maktfullkomlighet, maktmani och astronomisk rikedom att dom tappat förmågan att känna empati, sympati och solidaritet med (eller enkelt uttryckt tappat förmågan att ens känna igen ens en liten del av sig själva i) en vanlig genomsnittsamerikan. Eller en annan människa för den delen.
Så som jag ser det så var det inte Trump som vann valet. Det var hans motståndare som förlorade. Betydelsen av detta för mänskligheten är enorm.
Internet, Wikileaks, Google Earth, finanskris, Edward Snowden och nu detta!
Det återstår att se vilka konsekvenser det här får för Amerika och världen i övrigt, men jag har ärligt talat svårt att så här tidigt hitta hållbara argument till varför Trump, när han går till jobbet som president, skulle vara sämre än någon annan. Eller farligare än någon annan.
Vem fäster egentligen någon större vikt vid vad chefen har för sig privat så länge hen sköter firman väl?
En bra chef är en bra chef helt enkelt och nu återstår bara att se hur chefernas nya chef lyckas på kontoret. Jag hoppas att det går bra, men Donald Trump är faktiskt bara en av strax under 7.5 miljarder (!!!) andra människor på den här planeten. Kanske får han lite oförtjänt mycket uppmärksamhet precis som Kim Kardashian. Det är naturligtvis inte deras fel utan vårt eget.
Min blygsamma livserfarenhet har lärt mig att förändring ofta gör ont, men att motsatsen faktiskt är döden.

Matts Imhagen säger
18 november 2016 – 05:49

Det amerikanska valet är inte direkt, som vårt. Och hur hade då blivit?

Sigurd J Zetterqvist säger
25 november 2016 – 12:54

Vann Donald (rep) valet?
Mycket tyder på det. Men det var inte "amerikanska folket" som avgjorde. COP (Dem) erhöll röstövervikt av Brexit nivå. En femtiondedel MER än Donald (rep)!
Fem myror är FLER än fyra Elephant.
Men inte enligt det "riggade" valsystemet.
Där vinner en Elefant. GW Bush år 2000. Och Donald 2016.

Kenneth Landelius svarar
26 november 2017 – 08:16

det kommer bli bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *