Dokument Stockholm


image

Nothing to justify,

No need to prove my value!

Show me His Love and I am satisfied.

Jag  är min historia och skäms inte för tanken att vara den jag alltid varit. Avundas ingen. Är alltid framme!

Ännu mer är jag involverad i det förflutnas landskap. När jag går genom Stockholm och ser gator och torg, tänker jag att här har människor levt och verkat i århundraden. Varenda sten här är människors arbete.  

Jag är min stad. I am you!

Därför älskar jag den.

image

Staden indikerar och visar att vi hör ihop. Tidevarv komma,tidevarv försvinna. Släkten följa släktens gång. Det finns här.

Mina fäder var stolta stenhuggare som fogade sten på sten och byggde stad. Fasader och portar är som vänliga hälsningar från dem. Allt är ett arv – kulturarv.

Större än sten på sten är de visioner och tankar som bar människors livsmod och höll värdegrundsfrågan levande.När jag kommer på Sveavägen ser jag Adolf Fredriks kyrka. Sidan om ABF-huset. Staden var och är alltjämt samlingsplatsen för både nya och gamla idéer.

image

Demokrati är en stadsidé.

Arbetarrörelses folk kom tillsammans och vandrade upp till parlamentet för att parlamentera för rättvisa och solidaritet. En lång och mödosam vandring mot ljuset. Bankerna lånade ut så de djärvaste våga bygga ny stad.

imageAllt finns här.

Det gäller att se ett större sammanhang. Både bakåt och framåt. Stad är historia, men ännu mer vision och tro på framtid.

Så nästa gång du ser lyftkranarnas resning över staden, så vet du att här finns det idéer och människor som vågar satsa på morgondagens människor.

Så älskade Gud staden att Han gav den sitt eget liv. Det är ett osynlighetsväsen som bär upp stadens och dess människor.

Ni har kommit till Sions berg och den levande Gudens stad, det himmelska Jerusalem och står inför mångtusende änglar. Hebreerbrevet

Detta är det största. Ett evighetsstråk sveper in över själarnas landskap och ger staden strålglans. Vi hava här ingen varaktig stad, utan söka den tillkommande, proklamerar evangeliets sändebud.

Stockholm Inside

levererar alla dagar!

Möts på

Facebook

image

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *