Integration – Politikens heta fråga!


Australien_Banner3_shutterstock_226065202

Nytt från Australien

För att bli medborgare i Australien ska den sökande omfamna australiensiska värderingar, föreslår regeringen. Det är ett privilegium att få bli medborgare, säger premiärminister Malcolm Turnbull.

För att bli medborgare måste de sökande ha bott i Australien i fyra år, genomgå språktest i engelska och ansluta sig till ”australiensiska värderingar”.

Ansökan om medborgarskap kommer att innehålla frågor om synen på våld i nära relationer, kvinnlig omskärelse, barnäktenskap.

I ansökan ska det anges vilka steg man tagit för att integrera sig i samhället och på vilket sätt man bidrar till australienska samhället. Det betyder bevis på anställning, medlemskap i föreningslivet, att barn sätts i godkända skolor.

– Vi måste försäkra oss om att de som söker medborgarskap demonstrerar hur de har integrerats in i och deltar i vårt samhälle, så att de blir en del av vårt samhällsliv, säger liberale premiärminister Turnbull till The Australian.

Migrationsminister Peter Dutton förnekar att skärpningarna riktar sig mot någon enskild religion, utan mot vissa beteenden och attityder.

– Testet riktar sig mot folk som tror att våld i nära relationer är okej. Det är det inte, säger Dutton.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *