Fira gudstjänst med kärlek och evangelium med olika sinnen och rum.


 

 

 

 

 

32

Sommar i Lerums församling #lerumsförsamling

I inledningen på sommarens folder kan du/ni läsa: ”Sommar och vatten hör samman för många. Att bada i en insjö eller att segla på öppet hav ger vila och rekreation. En värmebölja som bryts går plötsligt över i åska och regn, rensar luften och ger livsenergi. Också genom Lerums församling är vattnet påtagligt. Vi har många sjöar och Säveån går som ett blått band genom trakten. Vi kallar oss därför för flodens och de tolv broarnas församling.

11244492_883166248385527_7745003188352586798_o

Vatten måste kunna passeras. Broarna är viktiga och därför många. Broar förbinder platser som relationer binder samman människor. Kyrkan är en livsgemenskap kring Jesus Kristus. Vi samlas runt honom för att få liv. Av honom är vi alla alltid älskade och sedda. När nu sommaren står för dörren vill vi gärna berätta om allt det som kan bli en del av din sommar – våra gudstjänster och vår verksamhet. Det finns ett brett smörgåsbord av tillfällen då vi längtar efter dig. Kanske kan denna sommar bli en bro till något nytt där ditt liv får fördjupad mening och innehåll.”

/ Välkommen önskar Gunnar Göranzon, kyrkoherde

I år erbjuder vi massor av extra verksamheter och mötesplatser!

Kyrkan är inte nerkopplad utan här finns mycket att hitta och för alla åldrar. Det är också utmanande att få möjligheter att tänka lite förnyat utbud och liv för att utforska och uppmuntra församlingsbor och de som vistas i vår församling.

Caféer är ju alltid trevliga att få komma till, det krävs inte så mycket av en utan det fungerar mer som en mötesplats och möjlighet till påfyllande – bara vara!

Men sommaren har församlingen några olika slags nischer på caféerna. I caféerna erbjuder vi både musikcafe med mycket härliga musiker, texter och melodier att njuta av. Strandcaféet  i Aspenäs är ett annan möjlighet där du/ni kan avnjuta och få lyssna till intressanta tankar och berättelser samt få möjlighet att fira mässa tillsammans.

Sommarcafé på församlingshemmet på måndagarna är succé!

Frälsarkranscaféet under ett par tillfällen ( det ligger parallellt med sommarcaféet) där man i ett litet sammanhang får utforska och reflektera tillsammans, för att få en susning om hur man kan använda sig av frälsarkransen, som ett redskap i bön och se det som en möjlighet.

Verksamheter för barnen och familjen finns det också gott om: Sång, lek och bus. Sjunga och leka samt ett gott fika, det är toppen!

23

En nyhet för sommaren är att det funnits möjlighet att Pröva på en massa olika aktiviteter: Bibliodrama, färgvandring i kyrkorummet. Du kan pröva på geocaching,  ”skattjakt med gps”.

Något församlingen samlar kraft för är att bli en en miljödiplomerad församling. Där finns också ett roligt inslag som Skapa med återbruk… jorden ska brukas inte förbrukas.

IMG_7803

Återbruk, återanvändning, second hand, recycling, re-design, re make – kärt barn har många namn. Även om orden står för lite olika sätt att hantera det en gång redan använda,så visar de på samma trend: att fler och fler på senare tid har upptäckt eller kanske återupptäckt, nyttan och vinsterna med att förlänga livet på gamla prylar” Förändra, skapa och fixa med enkla saker.

Gudstjänster finns under veckorna, fira gudstjänst med kärlek och evangelium, dela bröd och vin.

Resor till  spännande platser och läger bla till Taizé för våra unga ledare och konfirmander som är årets grej och händelse!

Som du märker finns det något för alla tror vi och vi vill verkligen erbjuda mötesplatser och gemenskap, vi vill också satsa på fördjupning och nya inslag. Församlingen räcker ut handen. Är du hemma så är Du/ni välkomna att använda din/er kyrka! Ta gärna med din familj, granne! Församlingen längtar efter att mötas!

Du hittar mera på vår hemsida:

#lerumsförsamling,  som du märker så kan du instagramma och hitta mera bilder. //Susanne Lindström, församlingspedagog

En kommentar

lerum säger
22 juni 2015 – 04:03

Va mycket ni erbjuder! Härligt att Lerums församling ligger i och erbjuder både kvalité och roliga inslag. En levande församling är det verkligen! Jag hoppas på fortsatt utveckling av församlingen och GLÄDJE!
Guds välsignelser!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *