Sanning är aldrig din eller min


höst2

Som en gåva!  På Facebook finns det en grupp som heter ”Dela tro-dela liv”: Här delar människor med sig av sina personliga tankar om tro och liv. Sidan är en del av Svenska kyrkans större satsning Dela tro – dela liv. Det är helt underbart härligt att läsa personliga och stora tankar som skrivs på den communityn. Ett tips till dig som inte känner till det!

Ibland blir man så där glad när man helt plötsligt får något som man inte har väntat på eller förväntat sig att få eller visste att man kunde få. Jag fick ett härligt mail av en hen som vill vara anonym. ”Du får gärna använda det och ge det vidare sa hen till mig. ”Jag har skrivit en hel del och här är är några tankar från mig.”

Jag skickar det vidare till dig och på det sättet delar tro – delar liv som jag hoppas fortsätter i vår församling.

Dikt och tankar från en vän.

Sanning

För mig är sanningen min

För dig är sanningen din

Sanning är aldrig din eller min

 

Tro 1

Mitt tvivel är min tro

När jag är säker känns det fel

Att våga tvivla ger mig ro

Att våga tro gör mig hel

Ger styrka att tro

 

Tro 2

Min tro känns nära

Ibland

Men så långt borta

Ibland

Kan borta bli nära?

 

Min vän känns nära

Ibland

Men så långt borta

Ibland

Kan borta bli nära?

 

Tro 3

Min kropp är som ett blad på ett stort stort träd

Alla är blad på trädet

Min själ är som ett sandkorn på en stor stor strand

Alla är korn på stranden

Min kropp skall som blad bli mull om hösten

Min själ är ett sandkorn på stranden

evigt

 

Vara sig själv

Många har mycket

Inom sig

Men vågar aldrig

Visa sig

Synd

 

 

Susanne Lindström, församlingspedagog i Lerums församling

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *