Biskop Johan, tack!


Idag startade våra fem dagars biskopsvisitation i Frosta kontrakt. Fem intensiva dagar med besök, möten och presentationer. Dagen idag började på Medborgarhuset i Eslöv, iallafall för biskop Johan.

Min dag började på Storgatan med morgonandakt och frukost. En underbar start jag hoppas många kommer att hitta till. Vi var en nätt liten skara som fick höra tänkvärda ord, be tillsammans och lyssna till en sång skriven av Urban Ringbäck. En strof i sången går såhär: ”Som en båt på ett bråddjupt hav, är du buren. Du är buren av Guds mäktiga hand”. Jag är buren och jag måste ha tillit till Gud. Att allt har sin tid.

Åter till Medborgarhuset. Jag vill tacka dig biskop Johan för ditt anförande i eftermiddags. Hur du gav ord på det som jag själv känner. Det var två saker som speciellt fastnade, att ha tålamod och att vi inte bara sår utan vi måste ta hand om det vi brukar också, innan man skördar. Vi kan inte bara skapa relationer utan vi vill också att de mötena vi får ska leda till något mer. Men tillbaka till tålamod – att vänta in rätt tid, det är inte min starka sida. Jag vill att saker ska hända NU, helst igår! Jag blir otålig när jag inte ser resultat av det vi sår på en gång. Jag vill att det ska börja växa genast! Och vi har alla förutsättningar i Svenska kyrkan Eslöv. Vi är ett helt gäng med engagerade och villiga kollegor som vill något. Vi har lokaler, vi har ekonomi och framför allt… vi har Gud vid vår sida. Och vi vill göra Guds närvaro synlig bland människor just där vi befinner oss. Vi har precis startat på Storgatan och jag brinner för det arbete vi gör. Men kanske är det så att vi måste vänta…. och kanske vänta lite till, och ytterligare lite, innan det vi sått börjar spira. Allt sker inte på en natt, även om jag hade önskat det. Jag vill att lokalerna fylls med atmosfär och människor som längtar och söker Gud tillsammans, och det kommer nog. Tids nog! Tack Johan, för att du påminner mig om att det är okej. Att jag, vi, under den där tiden sådden börjar gro och växa rejält får sköta om och ta hand om en fruktbar jord. Tiden kommer, om vi bara har lite tålamod! Men oj vad svårt!

Jag får fortsätta lyssna på sången… ”som ett hus som är byggt på ett berg, är du buren, buren, du är buren av Guds mäktiga hand. Som en fågel som lyfter mot vind, är du buren, buren. Du är buren av Guds mäktiga hand. För Gud är en klippa som bär under storm. Nåden i Kristus är djup som ett hav, o anden är vinden som lyfter och bär. Därför är du buren. Du är buren av Guds mäktiga hand”. Känns gott! Vi är inte ensamma i vårt arbete!3 dop

 

En kommentar

Ann säger
8 november 2016 – 09:28

Tack själv Erika, för all din tid, positiva kraft & energi!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *