Gott nytt år!


Ett gott nytt år! Det är något vi önskar varandra under nyårsdagarna. Att 2017 ska bli precis som var och en önskar. Att glädje, lycka, skratt, gemenskap, relationer ska bli precis så perfekt som alla vill ha det.

Vi satt på nyårsafton med några vänner och pratade om vad vi tar med oss från 2016. Vad är det vi kommer komma ihåg och bära med oss. En gemensam resa med alla våra familjer var något de flesta av oss kom ihåg som ett härligt minne. Att vi fick den där resan med sol, snö, värme och kompisskap som vi hade längtat efter. Någon såg mer tid med familjen som något positivt. Jobbet, byte av arbetsgivare… mer harmoni var andra saker som togs upp. Efter frågan med vad vi bär med oss från 2016 kom frågan vad vi ser fram emot med 2017. Fler resor ville de flesta men mest det vi gör tillsammans med andra är det som mina vänner ser fram emot. För vad är en massa resor om vi inte har någon att dela dem med?

Jag slås idag av hur lyckligt förunnad jag är att ha saker att se fram emot under året är. Att livet, relationer och gemenskap med andra människor får vara en morot och glädje över det nya året. Det är inte alla som känner så! Nyår, en helg där många människor mår dåligt! Där en del människor inte ser solen bakom molnen som skymmer. Där hoppet försvunnit och man inte ser framtiden som något positivt. De kommande dagarna blir ytterligare tristess och brustna relationer. Man ser mer sina egna misslyckanden än det som varit bra.

Jag funderar ofta på om det är för att vi har för stora krav på vad lycka är? Att vi har för många förväntningar på vad livet borde innebära? Drömmar och visioner måste vi ha, men kanske är det så att vi missar det småiga mitt i allt det stora? För en resa, det behöver inte betyda flera veckor på en sandstrand. En resa kan vara kort, den är vad vi gör den till. Att resa runt hörnet kan också vara tillräckligt. Så istället för att önska ett gott nytt år önskar jag dig tillräckligt!

Jag önskar dej tillräckligt mycket med sol så att ditt liv ska bli ljust

Jag önskar dej tillräckligt med regn så att du uppskattar solen

Jag önskar dej tillräckligt med lycka så att du ska bevara livslusten 

Jag önskar dej tillräckligt med sorg för att även de små glädjeämnena ska bli stora

Jag önskar dej tillräckligt med många vinster för att du ska få allt det du behöver

Jag önskar dej tillräckligt många förluster för att du ska uppskatta allt det du har

Jag önskar dej tillräckligt många välkomnande, för att du ska klara av det slutgiltiga avskedet.              (Okänd)

Gott nytt tillräckligt år!

img_20161217_155623

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *